UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2022-01-24 18:53

Triatlon: nem fognak unatkozni az utánpótláskorúak az idén

A nemzetközi szövetség honlapján már olvasható a 2022-es versenynaptár; összegyűjtöttük, milyen események várhatnak a magyar fiatalokra.

Tavaly a 2020-as esztendőhöz képest több nemzetközi eseményt tartottak meg az utánpótláskorú triatlonosoknak. S a Nemzetközi Triatlon Szövetség versenynaptárát látva az idén is bizakodhatunk.

Tavaly Eb-aranyérmes lett az ifjúsági mixváltó Forrás: ETU
Tavaly Eb-aranyérmes lett az ifjúsági mixváltó Forrás: ETU
A junior Európa-kupa sorozat már márciusban elrajtol, az első állomást a 27-én tartják a portugáliai Quarteirán. A tiszaújvárosi viadalt július 16-án és 17-én rendezik majd. De jönnek majd sorban a korosztályos világversenyek is: először május végén (27-29.) az U23-as és junior Európa-bajnokság a lengyelországi Olsztynban, majd szűk egy hónap múlva (jún. 22-23.) a junior-világbajnokság a Kanadai Montrealban. A sort pedig az ifjúsági Európa-bajnokság és fesztivál zárja augusztus 24. és 28. között, a kontinensviadalnak Zágráb lesz a házigazdája. Ezen összeállításunkban csak a triatloneseményekkel foglalkoztunk, a program még az év során kiegészülhet a duatlon- és aquatlonversenyekkel. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.