UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-01-25 21:11

Vízilabda: Szegedi Panni emlékezetes gólokkal debütált a felnőttválogatottban

A 17 éves Szegedi Panni az utolsó pillanatban egyenlített a görögök ellen; az újoncokat avató női vízilabda-válogatott ötméteresekkel kapott ki a világliga európai selejtezőjének első mérkőzésén Patraszban.

A magyar női vízilabda-válogatott 11–11-es rendes játékidő után ötméteresekkel kapott ki a házigazda görög csapat vendégeként a világliga európai selejtezőjének keddi nyitányán.

Remekül helytálltak az újoncok a női vízilabda-válogatottban Forrás: FINA
Remekül helytálltak az újoncok a női vízilabda-válogatottban Forrás: FINA
A Patraszban rendezett összecsapáson Bíró Attila szövetségi kapitány együttesében mindössze öten voltak ott a tavaly nyári tokiói olimpián történelmi bronzérmet nyert csapatból, a szakember négy újoncot avatott Kiss Alexandra, Dömsödi Dalma, Pőcze Panna és Szegedi Panni személyében. Utóbbi két emlékezetes gólt is szerzett. Az UVSE 17 éves ígérete előbb az első negyed vége előtt 15 másodperccel bombázta a labdát a rövid felsőbe, 4–3-as magyar vezetést szerezve, egyúttal meglőve első gólját a felnőtt nemzeti együttesben. A csapat legfiatalabb pólósa aztán a meccs utolsó pillanatában megint villant, és rutinos játékosokat megszégyenítő higgadtsággal vágta a görög kapuba a labdát, így mentve 11–11-es döntetlenre a találkozót.
Szegedi Panni emlékezetes gólokkal debütált a felnőttválogatottban Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Szegedi Panni emlékezetes gólokkal debütált a felnőttválogatottban Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Mellette remekül helytállt a bemutatkozásán a két FTC-s fiatal: a 19. születésnapját szerdán ünneplő Dömsödi Dalma és az első felnőttévében járó (2002-es születésű) egy gólt szerző Pőcze Panna. Az ötméteresekkel bár alulmaradó, de pontot szerző női válogatott az olimpia óta először ugrott medencébe, Bíró Attila így értékelt a meccs után a hazai szövetség honlapjának: „Nyilván jó lett volna a rendes játékidőben nyerni, amire megvolt a lehetőségünk, ugyanakkor egyértelműen csak az elégedettség hangján szólhatok a csapat teljesítményéről. Másfél edzéssel a hátunk mögött közel kihoztuk a maximumot az összeszokottabb görögök otthonában, ötven százalékkal lőttük a fórokat, nagyon sok jó dolgot láttam. A leginkább örömteli, hogy az újoncok nem ijedtek meg, sőt kifejezetten bátran, jól játszottak, miként azok is, akik hosszú idő után voltak újra a csapatban. Le a kalappal a csapat előtt, biztató mindez a jövőre nézve."

Női világliga, európai selejtező A-csoport: Görögország, Magyarország, Hollandia B-csoport: Oroszország, Olaszország, Spanyolország Az 1. játéknap programja 2020. január 25. A-csoport Görögország–Magyarország 11–11 (3–4, 1–2, 4–2, 3–3) - ötméteresekkel 4–3 Gólszerzők: E. Pelvritou 4, Xenaki 3, Patra, Tricha, Myriokefalitaki, V. Plevritou, ill. Garda 2, Faragó 2, Szegedi 2, Parkes, Pőcze, Kuna, Farkas T., Leimeter

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.