UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-01-27 11:43

Korcsolyasportok: az utánpótlás legjobbjai versenyeznek a hét végén

Tavaly február után ismét országos bajnokság keretein belül lépnek jégre a műkorcsolya, a jégtánc és a szinkronkorcsolya hazai utánpótlásának legjobb képviselői, hogy összemérjék erejüket a Vasas Jégcsarnokban január 28. és 30. között.

Egy hét híján egy év – ennyi idő után húzhatnak újra korcsolyát a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség által szervezett országos bajnokságon a magyar műkorcsolyázó, jégtáncos és szinkronkorcsolyázó utánpótlás legjobb utánpótláskorú képviselői a Vasas Jégcsarnokban. Több kategóriában is népes mezőny és kiélezett harc várható, így a versenyzőknek a maximumra kell majd törekedniük a győzelem megszerzése érdekében. A legnépesebb mezőny a lányok basic novice kategóriájában (13 év alattiak) indul, közöttük összesen harmincegy fiatalt figyelhetünk január utolsó hétvégéjén. Velük ellentétben, a spektrum túloldalán a fiúkat találjuk – a jégre lépők között esetükben mindenki éremmel fog távozni, hiszen egy olyan korosztályuk sincs, amelyben háromnál több ifjú sportolót találunk. A legidősebbek, azaz a juniorok (13–18 év közöttiek) esetében ismét a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület tanítványai, Berei Mózes József és Vlasenko Aleksandr fognak házidöntőt vívni.

Schermann Regina 2019 után nyerhet újra a junior ob-n Forrás MOKSZ
Schermann Regina 2019 után nyerhet újra a junior ob-n Forrás MOKSZ
Más a helyzet a junior lányok között, akik tizennégy indulóval képviseltetik magukat – ám a tavalyi győztes Szigeti Bernadett (Pavuk SE) nélkül. A legnagyobb esélyesek között mindenképp ott van a két hete még a tallinni felnőtt Európa-bajnokságon szereplő Schermann Regina (Jégkorszak SE), aki a 2019-es országos bajnokság után ismét csúcsra érhet a korosztályban. Ehhez azonban az első éves juniornak, Papp Viviennek (Hoffmann Akadémia) is lesz egy-két szava, aki az évad eddigi versenyein remekül szerepelt, több alkalommal is túlszárnyalva az idősebb vetélytársait. Persze az ellenfeleik sem feltartott kézzel fognak érkezni a megméretésre, így az ob talán legjobban várt versenyszámára érdemes lesz odafigyelni. Az indulók teljes listája – a jégtáncosokéval és a szinkronkorcsolyázókéval együtt – IDE kattintva tekinthető meg, a beosztás ezen a linken érhető el, míg a programokat élő streamen lehet majd követni (1. nap, 2. nap, 3. nap). További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.