UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-01-29 16:24

Röplabda: Toronyai Miklós irányítja az U22-es férfi-, Leiszt Máté az U21-es női válogatottat

A Magyar Röplabda Szövetség a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzőjét, Toronyai Miklóst bízta meg, hogy szövetségi edzőként vezesse az U22-es férfiválogatottat, míg az U21-es női válogatott élére az MTK Budapest trénerét, Leiszt Mátét nevezte ki.

Szerdán ülésezett a Magyar Röplabda Szövetség vezetése, és – a legfontosabb döntések között – az elnökség új szövetségi edzőket választott a legidősebb utánpótlás-válogatottak kispadjára.

Toronyai Miklós lett az U22-es férfiválogatott szakvezetője Forrás: vrck.hu
Toronyai Miklós lett az U22-es férfiválogatott szakvezetője Forrás: vrck.hu
Az U22-es férfiválogatottat a VRC Kazincbarcika vezetőedzőjeként dolgozó Toronyai Miklós vezeti majd. Toronyai 2021-ben vette át a Vegyész irányítását, az évad végén már Koch Róbert szövetségi kapitány is számított rá a felnőttválogatottnál másodedzőként. Toronyai továbbra is tagja marad Koch stábjának, de emellett az U22-es válogatott irányításával is megbízta a szövetség elnöksége. A korosztályos együttes szakmai stábja még nem teljes, ugyanakkor Dávid Zoltán másodedző helye biztos – számolt be honlapján a kazincbarcikai klub. Eközben az U21-es, valamint az egyetemi világjátékokra készülő női válogatott szövetségi edzői posztjairól is döntöttek. Az MTK Budapest vezetőedzője, Leiszt Máté irányítja a jövőben az említett nemzeti csapatokat, aki korábban már bravúros negyedik helyet ért el az Universiade-válogatottal. A többi korosztályban nincs változás, a jelenlegi szakemberek folytatják a munkát. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.