UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-01-30 14:55

Gyorskorcsolya: véget ért az innsbrucki junior-világbajnokság

A vasárnap délutáni futamokkal véget ért az ausztriai Innsbruckban rendezett junior-világbajnokság, amelyen összesen négy magyar gyorskorcsolyázónak szurkolhattunk.

Az ausztriai Innsbruckban gyűltek össze a világ legjobb juniorkorú gyorskorcsolyázói, hogy összemérjék tudásukat a január 28. és 30. között rendezett korosztályos vb-n. A magyar színeket négy versenyző képviselte: a női mezőnyben Füzesy Ilka, Mercs Abigél, Vancsó Rebeka, míg a férfiaknál Bödei Bálint állhatott jégre.

Mercs Abigél és Bödei Bálint Forrás: Savaria Speedskating Team
Mercs Abigél és Bödei Bálint Forrás: Savaria Speedskating Team
Az első napon a nők 500 méteres távján Füzesy Ilka a 14., Vancsó Rebeka a 40., míg Mercs Abigél a 45. helyen végzett. Ugyanezen a távon a férfiaknál Bödei Bálint a 37. lett. Az 1500-as távon a nőknél Mercs a 22., Füzesy őt követve a 23. helyen fejezte be a versenyt, a férfiaknál Bödei a 34. pozíciót szerezte meg. Az említett két táv mellett tömegrajtos versenyt rendeztek: a nők elődöntőjében Mercs az 5., a férfiaknál Bödei a 9. lett a saját futamában. Szombaton a nők 1000 méteres távján Füzesy a 26., Mercs a 33. helyet szerezte meg, ugyanezen a távon a férfiaknál Bödei 34. lett. Mercs 3000 méteren is rajthoz állt, ott jobb eredményt ért el, hiszen a 18. pozíció lett az övé, Bödei pedig 5000 méteren futott egyéni csúcsot, ami szintén a 18. helyre volt elég. Az utolsó napon a női trió a csapatok sprintversenyében volt érdekelt, amelyben a nyolcadikak lettek, az utolsó magyar vonatkozású szám pedig a nők tömegrajtos versenyének döntője volt: Mercs a 15. helyen végzett. A teljes eredménysor ITT olvasható. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.