UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-01-30 18:45

Kajak-kenu: most már volt edzője, Sári Nándor álmáért is harcol Kurucz Levente

Nehéz heteket tudhat maga mögött a háromszoros ifjúsági Európa-bajnok Kurucz Levente, akinek decemberben elhunyt edzője, Sári Nándor. A 19 éves kajakos azt mondja, mostantól az ő céljait is szeretné valóra váltani.

„Nem egy hatalmas fizikumú versenyzőről van szó, mégis komoly időkre képes, gazdaságosan dolgozik, és szemre is szép, amit csinál. Kétségtelenül nagy reménysége a sportágnak, de hogy pontosan olimpia vagy világbajnokság a csúcs az ő esetében, azt nem tudnám megmondani. Abban viszont biztos vagyok, sokra fogja vinni ezzel a hozzáállással és lelkesedéssel, ha nem jön közbe sem betegség, sem pedig sérülés” – mondta még júniusban az Utánpótlássportnak a decemberben elhunyt nagykanizsai mesteredző, Sári Nándor tanítványáról, Kurucz Leventéről. Utána mester és tanítványa történelmet írt: a poznani ifjúsági Európa-bajnokságon mindhárom egyéni versenyszámot megnyerték és a portugáliai Montemor-O-Velhóban rendezett vb-ről is három éremmel térhettek haza. A roppant sikeres szezon szomorúan zárult, amikor decemberben Kurucz és a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elvesztette edzőjét, aki korábban többek között a kétszeres olimpiai bajnok (2000, 2004) kajaknégyes felkészülését is irányította.

Kurucz Levente egy hónapon keresztül Hawaiin készült Forrás: MKKSZ
Kurucz Levente egy hónapon keresztül Hawaiin készült Forrás: MKKSZ
Mint azt Kurucz elmondta, az idei érettségi miatt feltétlenül maradna Nagykanizsán, ahol Szádovszki Zsolt lesz az edzője (akivel egy hónapon keresztül Hawaiin készült), valamint az olimpiai bronzérmes Zala György erőnléti trénerként segíti a munkáját. A fő szám az ezer egyes lett, de kipróbálná magát párosban és négyesben is, hiszen a párizsi olimpiára az utóbbi kettőben van reális esélye kijutni. Kétezerhuszonkettőben a fő célja, hogy a korosztályváltás után kijusson a szegedi U23-as világbajnokságra, de mostanra talán már akad egy még fontosabb, hosszú távú feladat. „Nándi bácsi szerette volna, ha egyesben is nyer egy tanítványa olimpiát. Szeretném teljesíteni ezt a vágyát, ezzel is köszönetet mondva mindazért, amit értem tett.” További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.