UtánpótlásSport
2023. június 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-02-01 14:58

Alpesi sí: Trunk Tamás a The Path Sports Managementhez szerződött

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

Többek között Fucsovics Márton, Illés Fanni és Baji Balázs után a 18 éves válogatott alpesi síelővel, Trunk Tamással kötött együttműködési megállapodást a The Path Sports Management – ismertette a versenyző közleményében dr. Pákay Péter, az iroda egyéni sportolókért felelős divízió vezetője. 

Trunk Tamás (középen) és a The Path Sports Management csapata Forrás: The Path Sports Management
Trunk Tamás (középen) és a The Path Sports Management csapata Forrás: The Path Sports Management
Az új generációs márkákkal kapcsolatos szakmai előadásairól is ismerhető Trunk a világ legrangosabb utánpótlás-világversenyein ért el dobogós helyezéseket az U16-osok között, jelenleg a felnőttmezőnyben Magyarország második legjobb szlalomvilágranglista-helyezéssel büszkélkedő síelője. A válogatott fiatal a pekingi olimpiára aspiráns versenyzők szűk körébe tartozva, az olimpiai kvalifikációs versenyekről lemondva az elmúlt hetekben a felnőtt nemzetközi szlalomversenyekre koncentrált, és a szlovéniai Roglán 0.66 másodperc hátránnyal elmaradva az első helyezettől értékes világranglistapontokat gyűjtött.  „Alpesi síelőként a felkészülésemet teljes egészében a családi támogatás teszi  lehetővé, a saját nemzetközi kapcsolatrendszeremnek köszönhetően a sportspecifikus eszközök szponzorációit magam menedzseltem – mondja a téli EYOF-ra készülő Trunk. – Jelenleg is a SHRED Optics nemzetközi versenyzői csapatának vagyok tagja, illetve a Völkl nemzetközi junior racer program részese. A sísport idő- és ráfordításigényét is mutatja, hogy évi százezer kilométert vagyok úton. A Magyar Síszövetség részéről remélhetőleg az egyéni támogatások terén pozitív fejlődés várható. A The Path Sports Managementtel a közös, innovatív gondolkodásunk köt össze. Az együttműködésünkkel az a célunk, hogy élsportolói tevékenységemen túl olyan komplex tartalmakat nyújtsunk a vállalatoknak, amely az élsportolói teljesítményemen mellett az utamat is képviseli.”  Trunk Tamás szakmai felkészülését a világ élvonalába tartozó síelőket is támogató World Racing Academy, az ausztriai, világkuparajttal is rendelkező alpesi síelő, Richard Leitgeb, és a korábban Miklós Edittel, valamint Samsal Daliborral együtt dolgozó, több mint 70 sportolót olimpiai szereplésre felkészítő Zakariás Zsolt sporttudományi szakértő segíti.  További korosztályos hírek SÍSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.