UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-02-05 11:43

Labdarúgás: Cipf Dominik (21) a másodosztályú Vasasban folytatja

Élvonalbeli tapasztalatokkal bíró utánpótlás-válogatott fiatal támadó érkezett Angyalföldre – számolt be a Vasas FC hivatalos honlapja a 21 éves Cipf Dominik leigazolása kapcsán.

A 2001-es születésű, 21 esztendős Cipf Dominikot a BFC Siófok együttesétől igazolt a Vasashoz. A támadó korábban futballozott Nyíregyházán és a Budapest Honvédnál is, az utóbbi klubbal a 2019/20-as szezonban kupagyőzelmet ünnepelt. Tizenhat évesen már az U19-es bajnokságban szerepelt, majd 2018-ban - 17 esztendősen - mutatkozott be a magyar élvonalban egy Szombathelyi Haladás elleni győztes mérkőzésen, de szerepelt a Progres Niederkorn ellen is az Európa-liga selejtező második körében is – számolt be a vasasfc.hu.

Forrás: vasasfc.hu
Forrás: vasasfc.hu
A 39-szeres utánpótlás-válogatott támadó pályafutása során összesen 68 alkalommal lépett pályára NB I-es vagy NB II-es találkozón és a Magyar Kupa küzdelmeiben, melyek során 11-szer talált be az ellenfelek kapujába. Cipf így nyilatkozott az angyalföldi szerződés kapcsán: „Az átigazolás kapcsán extázis hangulat fogott el engem és a családomat, beleértve a barátnőmet is. Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, hiszen egy patinás klub tervez velem hosszú távon. Bízom benne, hogy ezt a bizalmat meg fogom tudni hálálni. Nagyon sok játékos szeretne ebben a klubban játszani, ez nem mindenkinek adatik meg, így különösen kivételesnek és szerencsésnek érzem magam.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.