UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-02-07 15:42

Tollaslabda: a fiatalok is gyűjtötték az érmeket a felnőtt ob-n

A múlt hét végén Pécsen megrendezett felnőtt magyar bajnokságon az utánpótláskorú tollaslabdázók is eredményesen szerepeltek, az összes kategóriában szereztek érmet. Közülük a debreceni Tóth Kristóf volt a legsikeresebb, neki két ezüst került a nyakába.

Február első hétvégéjén rendezték meg Pécsen az év egyik legrangosabb hazai versenyét, a felnőtt magyar bajnokságot, amelyre az ország minden pontjából érkeztek tollaslabdázók. A „nagyok” között szokás szerint még az utánpótláskorúak közé sorolható nevezőket is figyelhettünk; közülük – fiatal koruk ellenére – többen is megmutatták a tudásukat, és jelezték, a felnőttmezőnyben is számolni kell velük.

Tóth Kristóf két kategóriában is közel került az aranyéremhez Forrás: MTSZ
Tóth Kristóf két kategóriában is közel került az aranyéremhez Forrás: MTSZ
Az ifjú versenyzők között a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola tollaslabdázója, az idén az utolsó U19-es évét kezdő Tóth Kristóf érte el a legjobb eredményt; ő két kategóriában is a dobogó második fokára állhatott fel. A férfi párosok mezőnyében a 2006-os születésű Horváth Csanáddal (Multi Alarm SE) három szettben kaptak ki a döntőben a Kereszti Zoltán, Mester József duótól, emellett egyesben is a fináléig masírozott a debreceni fiatal, amelyben Pytel Gergő állította meg. Szintén két éremmel térhetett haza a 17 esztendős Vetor Nikol (VS Dunakeszi), aki női párosban a harmadik, a vegyes összeállítások között a második helyet szerezte meg. Utóbbiban – a jól megszokott módon – a hajdúszoboszlói Kígyós Keán volt a társa, aki 2005-ös születésű. Női egyesben Nikol ikertestvére, Vetor Tánya a későbbi győztes Sándorházi Vivientől kapott ki az elődöntőben, s lett ezzel harmadik, míg a férfi párosok között – a már említett Tóth Kristóf, Horváth Csanád egység mellett – Tóth Barnabás (2004, Multi Alarm SE) is bronzot szerzett a felső ágon. A legfiatalabb érmesek a női duók mezőnyében ünnepelhettek: a 2006-os Mészáros Míra és a 2008-as Dorozsmai Hédi (mindketten Multi Alarm SE) hazai pályán bizonyíthatták tehetségüket. A teljes eredménylista ITT érhető el. További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.