UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 1.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-02-09 08:18

Téli olimpia: Kozuback Kamilla a 19. helyen zárt a snowboardosok félcső számában – VIDEÓ

A mindössze 17 éves Kozuback Kamilla, Magyarország első snowboardos olimpikonja szerdán a 19. helyen végzett a félcső selejtezőjében, így nem jutott döntőbe a pekingi téli olimpián.

A női snowboardosok szerdai félcső selejtezőjének 22 induló – köztük a magyar fiatal Kozuback Kamilla – vágott neki a pekingi téli olimpián. A csütörtöki finálé kiharcolásához a legjobb 12 közé kellett kerülni. Az MTI tudósítása szerint a 17 éves Kozuback az első csúszásánál láthatóan a biztonságra törekedett, ugrásai nem voltak komplikáltak, a legnagyobb 3,4 méter, míg átlagosan 2,5 méter magasak voltak. A zsűri 35,50 pontra értékelte a produkciót, mellyel a 16. helyen állt, a 12.-től közel 30 pontra volt.

Kozuback Kamilla (17) a 19. helyen zárt a félcső selejtezőjében Forrás: Magyarock
Kozuback Kamilla (17) a 19. helyen zárt a félcső selejtezőjében Forrás: Magyarock
A másodikban már lendületesebben ment, a korábbinál magasabbakat ugrott, ám a félcső utolsó szakaszánál rontott és elesett, így csupán 15 pontot érdemelt ki a bíráktól, s végül a 19. pozícióban zárt. „Nem ez a legerősebb számom, a szezon közben sem sokat gyakorlom, de szerencsére itt most ki tudtam használni mind a három edzésnapot. Új trükkökkel is próbálkoztam. Remélem, a családom és Magyarország büszke rám, hogy indulhattam az olimpián" – mondta az M4 Sportnak Kozuback Kamilla, aki szombaton slopestyle-ban is elindulhatott, s ott a 28. helyen végzett. A tehetség kanadai edző-édesapja, Jeremy Kozuback az MTI-nek elmondta, hogy van rá minimális remény, hogy Kamilla elinduljon kedvenc számában, a big airben is – a selejtezőt hétfőn rendezik –, és akkor nem kell hazautaznia pénteken Pekingből Calgaryba. Ahogyan Kamilla végül slopestyle-ban első számú tartalékként rajthoz állhatott , ugyanez megtörténhet vele big airben szintén. „Nagyon boldog vagyok, ahogy Kamilla teljesített most, az első talán a legjobb futama volt az idényben. Olyan trükköt mutatott be sikerrel, amit csak pár napja gyakorolt először. Jeleztük a nemzetközi szövetség felé, hogy ha lehetőség van rá, induljon big airben is. Várjuk a választ, legkésőbb csütörtökre ígérték. Természetesen akkor van értelme maradni, ha előtte lehet edzeni a pekingi big air pályán" – nyilatkozta Jeremy Kozuback. A selejtezőből a címvédő amerikai Chloe Kim jutott a legjobb eredménnyel döntőbe, amelyet csütörtökön rendeznek. További korosztályos hírek SNOWBOARDBAN a sportági aloldalunkon.