UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-02-14 15:53

Tollaslabda: három magyar érem a Multi Alarm junior nemzetközi bajnokságon

Rendhagyó módon alig több mint öt hónap után újra megrendezte a Magyar Tollaslabda Szövetség a Multi Alarm junior nemzetközi bajnokságot, amelyen természetesen a hazai utánpótlás legjobbjai is ütőt ragadtak, sőt három kategóriában dobogóra is álltak.

Február 10. és 13. között újra hazai és nemzetközi utánpótláskorú tollaslabdázók lepték el a pécsi Badminton Centert, hogy összemérjék tudásukat a 12. Multi Alarm junior nemzetközi bajnokságon. Az eseményt – a tavalyi rendhagyó, augusztusi verseny után – ismét a jól megszokott időpontban rendezte meg a hazai szövetség, a résztvevők számára pedig nem lehetett panasz: 15 ország közel 170 fiatalja lépett pályára, közülük 32-en a magyar színeket képviselték. Komoly hiányzónak számított a Tisza TSE ifjú játékosa, Könczöl Ádám, aki betegség miatt az egy héttel korábbi felnőtt ob-n sem tudott szerepelni.

Kígyós Keán bronzérmet szerzett egyéniben Forrás: MTLSZ
Kígyós Keán bronzérmet szerzett egyéniben Forrás: MTLSZ
A kevesebb mint fél évvel ezelőtti, 11. bajnokságon remekül szerepeltek a magyar indulók, akik összesen hét dobogós helyet szereztek a nyár végi viadalon, a múlt hét végi eseményen azonban nem sikerült megismételni a tavalyi teljesítményt. A legnépesebb kategóriában, azaz a fiú egyesben az országos bajnokságon két ezüstérmet is bezsebelő Tóth Kristóf (DSC-DSI) első kiemeltként vághatott neki a tornának, azonban az első meccsén három szoros szettben kapott ki a francia Remy Taingtól. A mezőny magyar tagjai közül Kígyós Keán tudott több meccset is nyerni: a Hajdú TSE 16 éves tollaslabdázóját végül a francia Paul Tournefier állította meg az elődöntőben, így bronzérmet ünnepelhetett. Az aranyat a német Padmanabhan Vasudevan nyakába akasztották. Leány egyesben Vetor Tánya (VS Dunakeszi) négy megnyert összecsapás után készülhetett az elődöntőre, amelyben háromszettes ütközet végén kapott ki a cseh Lucie Krulovától, így a 17 éves magyar versenyző is bronzéremmel térhetett haza. A párosok kategóriáiban a fiúk között a Tóth Barnabás (Multi Alarm SE), Tóth Kristóf összeállítás állhatott fel a dobogó legalsó fokára, akik a későbbi győztes német egységtől kaptak ki a legjobb négy között, míg a lányok és a vegyespárosok esetében is a negyeddöntőig masíroztak a legtovább jutó hazai indulók. A Hart Petra, Torba Katica (mindkettő Multi Alarm SE), a Vetor Tánya, Vetor Nikol (VS Dunakeszi) és a Vetor Nikol, Kígyós Keán duó egyaránt két szettben kapott ki a legjobb nyolc között. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.