UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2022-02-16 09:12

Evezés: újabb csúcsdöntésre készül Fehérvári Eszter (19)

A 2021-ben az év női evezősének választott 19 éves győri versenyző, Fehérvári Eszter tovább faragná a saját korosztályos rekordját az evezősök ergométeres országos bajnokságán. A fiatal többek mellett a januári felkészülésről és a hétvégi ob-ról is nyilatkozott a hazai szövetség honlapjának.

A Győri Atlétikai Club 19 éves evezőse, Fehérvári Eszter eredményes évet tudhat maga mögött, a felkészülés azonban már gőzerővel tart az újév megméretéseire. Ebben fontos állomás volt a januári, törökországi edzőtábor.

Fehérvári Eszter motiváltan várja a versenyszezon kezdetét Forrás: Magyar Evezős Szövetség
Fehérvári Eszter motiváltan várja a versenyszezon kezdetét Forrás: Magyar Evezős Szövetség
„Volt ott minden, hideg, meleg, árvíz. Ezzel együtt is tökéletesek voltak a körülmények az alapozásra, sokat tudtunk evezni. Együtt volt az egész válogatott, több edző is hozzá tudott szólni a munkámhoz. Sajnos december közepén kificamodott a bal vállam. Az sem volt biztos, hogy ki tudok utazni Törökországba. Hálistennek gyógytornász segítségével felépültem. A tábor végére összekaptam magam, a felmérőkön is sikerült egyéni csúcsokat húznom. Egész jó erőben érzem magam” – idézi a fiatalt a hunrowing.hu. Fehérvári idén sem akar lassítani, amit jól mutat, hogy a február 19-20. között rendezendő ergométeres országos bajnokságon a tavalyi eseményen saját maga által felállított hazai U23-as csúcsot (7:22,8) is szeretné megjavítani. „Már azzal is elégedett lennék, ha csak tizedmásodpercekkel meg tudnám javítani a tavalyi rekordom. Szeretnék becsúszni 7 perc 20 másodperc alá!” További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.