UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-02-17 17:20

Kenu: sífutó-edzőtáborban vesz részt a Párizs-keret

Két hétig szlovéniai sífutótáborban hangol a szezonra az utánpótlás-kenuválogatottra építő Párizs-keret. A nem mindennapi felkészülésről ifj. Foltán László szövetségi kapitány nyilatkozott.

„Eddig csak fotókon láttuk a helyet, de abszolút alkalmas a felkészüléshez – jelentette a kajakkenusport.hu-nak a szlovéniai Pokljukából ifj. Foltán László utánpótlás kenu szövetségi kapitány – Mivel a srácok közül sokan most síelnek először, volt néhány alap dolog, amit meg kellett tanulniuk, de hamar belejöttek. A Movement Lab-tól korábban itt volt Szabó András, most pedig Juhász Fanni vezeti az edzéseket, aki biatlonos múlttal is rendelkezik. Minden nap van technikai oktatás, tanulják, hogy hogyan forduljanak egyre gyorsabban, minden lépésnél leszúrják a botot, hogy az emelkedőt hogyan kell futni és ehhez hasonlók.”

Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
A keret február nyolcadika óta edz Szlovéniában. A szükséges tapasztalatok hiányában az előző hónapokban többször is síroller tréningekkel készültek a mostani edzőtáborra, ahol nagyjából 40 kilométert tesznek meg naponta. „Kilenc körül már alszanak, senkit sem kell ringatni. Minden nap van egy résztávos és egy hosszabb edzés, meg persze a nyújtás és minden másnap kondi. Egy világbajnoki pályán vagyunk, amelyet folyamatosan kezelnek. Vannak kiegészítő útjai is, de néhány részt még elkerültünk, mert így közeledve a vízre szálláshoz, nem szeretnénk például komoly hegyi menetnél megkockáztatni egy sérülést. Az elején még nem hitték, hogy bírni fogják, de élvezik, azt pedig már ők is tudják, edzés nélkül eredmény sincs.” A keret vasárnap utazik haza, egy pihenő hét után itthon készül, majd március 20-án kezdődik a portugáliai melegégövi edzőtábor. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.