UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-02-23 10:45

Vízilabda: Dömsödi két gólt szerzett, Neszmély bemutatkozott a női válogatottban

A 19 éves Dömsödi Dalma két góllal segítette a női vízilabda-válogatottat a hollandok elleni győztes világliga-selejtezőn, amelyen a 18 esztendős Neszmély Boglárka először szerepelt a felnőtt nemzeti csapatban.

A Bíró Attila szövetségi kapitány irányította magyar női vízilabda-válogatott kedd este a Tüskeuszodában 11–9-re legyőzte a hollandokat a világliga európai selejtezőjében.

Dömsödi Dalma megszerezte első góljait a felnőttválogatottban Forrás: fradi.hu
Dömsödi Dalma megszerezte első góljait a felnőttválogatottban Forrás: fradi.hu
A mérkőzésen második alkalommal szerepelt a válogatottban a 19 éves Dömsödi Dalma, aki remek játékkal járult hozzá a sikerhez. Az FTC fiatal centere a kiállítások kiharcolása mellett két fontos gólt is szerzett, így a meccs után elégedetten értékelhetett az M4 Sport kamerája előtt. „Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ismét bizalmat szavazott nekem a kapitány – mondta Dömsödi, aki a világliga-selejtező előző fordulójában, a görögök ellen játszott először a nagyválogatottban. – Boldog vagyok, hogy hazai környezetben, fantasztikus szurkolótábor előtt is bemutatkozhattam. Jó meccset játszottunk, és örülök, hogy nyerni tudtunk. A vb-szereplés számomra egy álom, dolgozni fogok érte, és remélem, hogy valóra válik. Ehhez továbbra is nagyon kemény munka és alázat szükséges.” A meccs végén újoncot avatott a válogatott, hiszen a kapuban Magyari Aldát a szintén ferencvárosi, 18 éves Neszmély Boglárka váltotta. Így miután a görögök ellen Dömsödi és a 17 esztendős Szegedi Panni debütált, két mérkőzésen három utánpótláskorú játékos kapott első ízben lehetőséget Bíró Attilától.

NŐI VÍZILABDA VILÁGLIGA EURÓPAI SELEJTEZŐ MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 11–9 (2–1, 3–2, 3–2, 3–4) Tüske uszoda, 800 néző. V: Dreval (orosz), Rakovics (szerb) MAGYARORSZÁG: MAGYARI A. – GURISATTI 3, Keszthelyi-Nagy, Máté Zs., Rybanska 1, Vályi V. 1, Leimeter. Csere: Neszmély (kapus), Garda 1, Mahieu, FARAGÓ K. 2, Horváth B. 1, DÖMSÖDI 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila HOLLANDIA: Aarts – Ten Broek, SLEEKING 3, Schaap, Wolves 2, VAN DE KRAATS 4, Sevenich. Csere: Koolhaas, Van Der Weijden, Koopman, Rogge, Bosveld. Megbízott szövetségi kapitány: Bas de Jong

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.