UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-02-26 17:19

Műkorcsolya: a 14 éves Papp Vivien utazhat a junior vb-re – a kérdés, hogy mikor?

Az elmúlt hónapok válogatóin elért eredményei alapján a Hoffmann KA 14 éves műkorcsolyázója, Papp Vivien képviselheti a lányok között a magyar színeket a 2022-es junior-vb-n. Az eredetileg március közepére tervezett világversennyel kapcsolatban azonban egyelőre rengeteg a kérdőjel.

Nem lehet elégedetlen az első juniorévével a Hoffmann Korcsolya Akadémia fiatal sportolója, Papp Vivien. A 14 éves műkorcsolyázó az ősszel valósággal berobbant az új korosztályába, hazai és nemzetközi megméretéseken egyaránt remek eredményeket ért el. A jelenlegi évad itthoni versenyei közül három is komoly téttel bírt a számára, amelyek alapján eldőlt, kik képviselhetik a magyar színeket az eredetileg március 7-13. között rendezendő junior világbajnokságon.

A lányok között Papp Vivien fogja képviselni a magyar színeket a junior-vb-n Forrás: MOKSZ
A lányok között Papp Vivien fogja képviselni a magyar színeket a junior-vb-n Forrás: MOKSZ
A sort a decemberi Mikulás-kupa nyitotta – a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban fellépő nemzetközi mezőnyben a hatodik helyet szerezte meg az olaszországi Young Goose Academyn készülő fiatal. Januárban országos bajnok lett a juniorok mezőnyében, a februári Jégvirág-kupán pedig az előkelő harmadik pozícióban zárt. Az eredményeknek köszönhetően kivívta az indulási jogot a tavaszi, szófiai korosztályos világversenyre, amelyet Bulgária vírussal kapcsolatos korlátozásai miatt nemrég elhalasztottak; az új időpont egyelőre kérdéses, az ISU (Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség) tájékoztatása szerint konkrétum a jövő hét folyamán várható. Hoffmann Nóra, a fiatal egyik felkészítője összességében elégedetten tekint vissza az elmúlt időszakra. „Vivi már a szezon elején bizonyította, hogy számolni kell vele a korosztály versenyein. Amit mindenképp kiemelnék vele kapcsolatban, az a kiegyensúlyozottsága, a fiatal kora ellenére rendkívül koncentráltan versenyez, semmi sem tudja kizökkenteni – mondja a többszörös magyar bajnok, kétszeres olimpikon jégtáncosnő. – Nem volt könnyű dolga, sok megméretésen szerepelt az elmúlt fél évben, az eredményeknek pedig természetesen ő és mi is nagyon örülünk. Úgy látom, hogy jó az irány, amin haladunk, a junior-vb halasztása viszont természetesen nekünk sem jött jól. A változás óriási hatással van a felkészülésre, így reméljük, hogy minél hamarabb kiderül az új időpont. Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel olyan versenyek is bekerülnek a naptárába, amelyeken eredetileg nem indult volna. Aminek nagyon örülök, hogy Vivi profin kezelte a halasztást, annak ellenére, hogy az a Jégvirág-kupa közben derült ki – nem veszítette el a fókuszt.” A junior világbajnokságon nemcsak Papp fogja képviselni a magyar színeket: a jégtáncosok között a fiatal reménység klubtársai, Leveles Réka és Leveles Balázs párosa méretheti meg magát. A fiúk között Vlasenko Aleksandr (Sebestyén KSE) teljesített a legjobban a válogatók során, így ő képviselheti majd a magyar színeket az eseményen. Külön öröm számára, hogy a felnőtt-vb-n való induláshoz szükséges pontszámot is megszerezte, így nemcsak a korosztályában, de a nagy világversenyén is bizonyíthat majd. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.