UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2022-02-28 08:52

Evezés: Fehérvári Eszter második lett a könnyűsúlyú U23-asok között az ergométeres vb-n

A Győri Atlétikai Club evezős szakosztályának 19 éves versenyzője, Fehérvári Eszter a második helyet szerezte meg a kategóriájában az ergométeres világbajnokságon.

A tavalyi év után idén is virtuális formában rendezték meg az evezősök versenynaptárának első komoly megméretését, az ergométeres világbajnokságot. Február 25-én és 26-án 66 ország közel 800 indulója mérte össze a tudását az online térben; a magyar színeket a fiatalok között a Győri Atlétikai Club evezős szakosztályának kiválósága, Fehérvári Eszter képviselte, aki már a 2021-es eseményen is megmutatta a tudását: akkor az U23-as kategóriában 500 és 2000 méteren is a nyolcadik helyet szerezte meg.

Fehérvári Eszter a második helyen fejezte be a kategóriájában az ergométeres vb-t Forrás: Magyar Evezős Szövetség
Fehérvári Eszter a második helyen fejezte be a kategóriájában az ergométeres vb-t Forrás: Magyar Evezős Szövetség
A 19 éves versenyző időközben könnyűsúlyra váltott, abban mérette meg magát az imént említett korosztályban 2000 méteren a múlt hét végén, amire egy héttel korábban a mosonmagyaróvári ergométeres ob-n melegített egy második helyezéssel (a Külkeres Szili Dorina ünnepelhetett a hazai eseményen, amelyen országos csúccsal diadalmaskodott). Fehérvárinak sikerült túlszárnyalnia a tavalyi teljesítményét, és dobogós helyen végzett a könnyűsúlyú U23-asok 2000 méteres távján a világbajnokságon. A fiatal kevesebb mint 300 méter után már a második helyen állt, a táv felénél pedig már vezető pozícióban húzhatott. Az első helyet egészen az utolsó negyedig sikerült megőriznie, végül az amerikai Justine Touzot kevesebb mint három másodperccel előzte meg, így a magyar versenyző ezüstérmet ünnepelhetett. Az ob-s idejéhez képest kereken öt másodpercet javított, 07:25.4-es eredménnyel fejezte be a világeseményt. További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.