UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-03-03 14:45

Kosárlabda: újabb mérföldkőhöz ért a Rátgéber Akadémia – Európa topklubjaival csaphatnak össze Olaszországban

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia U16-os fiúcsapata március 3-6. között az olaszországi Bassano del Grappában szerepel, ahol a pécsiek Európa legerősebb együtteseivel mérhetik össze a tudásukat. A csoportkörben csütörtök este a világ egyik legismertebb klubja, a Real Madrid ellen kezdenek.

Hosszú vezetett az út az észak-olaszországi városba, Bassano del Grappába – és igaz ez átvitt értelemben is. Több éves kőkemény munka, szakmai építkezés eredménye az, hogy a Rátgéber Kosárlabda Akadémia meghívót kapott arra a nemzetközi tornára, amelyet az idei szezon csúcseseményének tartanak az U16-os fiúkorosztályban – írja a ratgeberakademia.hu.

A Rátgéber Akadémia U16-os fiúcsapata már rajtra készen Olaszországban Forrás: Rátgéber Akadémia
A Rátgéber Akadémia U16-os fiúcsapata már rajtra készen Olaszországban Forrás: Rátgéber Akadémia
Nem véletlenül, ugyanis a mezőny pokoli erős. A pécsi fiatalok most a saját bőrükön tapasztalhatják, hol tartanak az európai topklubok: az U16-os fiútorna mezőnyében ott lesz a két spanyol gigász, a Barcelona és a Real Madrid, illetve olyan kiváló olasz csapatok, mint a Stellazzurra Roma, az Armani Junior Milano, az Orange1 Bassano, továbbá a német sztárklub, a Bayern München, valamint a görög Promitheas Patras. „Évekkel ezelőtt indultunk el ezen az úton, célokat tűztünk ki, feladatokat fogalmaztunk meg, rendszert építettünk, és dolgoztunk minden nap nagyon keményen. Lépésenként fejlődtünk, és folyamatosan egyre magasabbra tettük a mércét, egészen addig, amíg eljutottunk oda, amire minden sportoló vágyik: hogy ott lehessen a legjobbak között. – fogalmazott a pécsiek honlapján a sportigazgató, Csák Magdolna. – Az Akadémia életében hatalmas mérföldkő, hogy meghívtak minket Európa topklubjai közé. Boldogok és büszkék vagyunk, nagyon várjuk, hogy elkezdődjön a torna, amelyen nem turisták, hanem méltó ellenfelek szeretnénk lenni mindenki számára. Bízunk benne, hogy a fiúk megmutatják, mit képviselnek, hol tartanak a tanulási folyamatban, és hogy kiderül, miben kell tovább fejlődniük annak érdekében, hogy a hosszú út végén célba érjenek!" A #Playforpassion nemzetközi torna csütörtök délután kezdődik az olaszok párharcával, a Stellazzurra Roma csap össze az Armani Junior Milánóval. A magyar csapat 19 órakor lép pályára először, ekkor a Real Madrid lesz az ellenfelük. A teljes beharangozó ITT olvasható. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.