UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-03-05 11:03

Úszás: jött az egyéni csúcs, Bujdosó Zsombor negyedik lett 200 vegyesen a marseille-i Golden Tour-versenyen

A remekül sikerült tenerifei edzőtábor után már a Marseille-ben zajló Golden Tour-viadal első napján robbantott a Vasas 17 éves úszója, Bujdosó Zsombor, nagy egyéni csúccsal negyedik lett 200 m vegyesen.

Múlt pénteken befejeződtek a különböző melegégövi úszóedzőtáborok, a thaiföldi és a tenerifei csapat is hazatért. A héten pedig már zajlanak a különböző felkészülési versenyek, akadnak versenyzők, akik a Golden Tour-sorozat második, marseille-i állomásán mérik le, pillanatnyilag hol is tartanak.

Bujdosó Zsombor kétszer is megjavította az egyéni csúcsát 200 m vegyesen Marseille-ben Forrás: MÚSZ
Bujdosó Zsombor kétszer is megjavította az egyéni csúcsát 200 m vegyesen Marseille-ben Forrás: MÚSZ
Közéjük tartozik a Vasas 17 éves ígérete, Bujdosó Zsombor is, akivel kapcsolatban edzője, Lőrinczi György a hét elején úgy fogalmazott, bár még nagyon a szezon elején tartunk, nem kell csodálkozni, ha már Marseille-ben születnek egyéni csúcsok. A tréner várakozásai pedig beigazolódtak, Bujdosó már reggel egyéni rekordot döntött 200 m vegyesen (2:04.44), ezzel a harmadik idővel került a döntőbe, amelyben tovább javítva az idejét (2:03.29), a dobogóról mindössze kilenc századmásodperccel lemaradva a negyedik lett. Zsombortól egyébként is sokat vár mestere, aki az Utánpótlássportnak beszélt az idei célokról: „Az alapvető célt már korábban teljesítette, kvalifikált a junior Európa-bajnokságra. Így az áprilisi felnőtt országos bajnokságra edzésből érkezünk majd, de persze azért tisztességesen felkészülünk rá. Májusban még lesz a Gymnasiade, de az igazán fontos feladat a bukaresti Eb. Tavaly kicsiként hatodik lett, ennél az idén természetesen többet szeretnénk. Ha minden a terveink szerint alakul, a dobogó lehet a minimum elvárás vele szemben.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.