UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-03-06 19:09

Short track: mindkét magyar váltó érmet szerzett a junior-vb utolsó napján

A magyar fiúk ezüst-, a lányok bronzérmet szereztek a 3000 méteres váltóversenyben a juniorkorú rövid pályás gyorskorcsolyázók gdanski világbajnokságán.

A március első hétvégéjén rendezett gdanski junior-világbajnokságon remek szombatot zártak a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók, hiszen a fiúk 500 méteres versenyszámában Nógrádi Bence és Jászapáti Péter is dobogóra állhatott; előbbi a második, utóbbi a harmadik fokra.

Összesen négy magyar érem született a gdanski junior-vb-n Forrás: MOKSZ
Összesen négy magyar érem született a gdanski junior-vb-n Forrás: MOKSZ
A zárónap előtt is bizakodhatott a magyar küldöttség, hiszen az már tegnap eldőlt, hogy mindkét nemben A-döntőben korcsolyázhatnak a fiatalok: a fiúk és a lányok is magabiztosan kvalifikálták magukat a 3000 méteres fináléba. Az Albert Viktória, Somodi Maja, Szigeti Dóra és Végi Diána Laura összeállítás végül szoros befutó után a harmadik helyen siklott át a célvonalon, a kanadaiak és a hollandok mögött, de a koreaiak előtt. A harmadik legjobb idővel döntőbe jutó fiúkra (Granasztói Ádám, Jászapáti Péter, Major Dominik és Nógrádi Bence) sem várt könnyebb feladat, ők az olaszokkal, a franciákkal és a kazahokkal futhattak versenyt. A „végjáték” a lányokéhoz hasonló izgalmakat hozott, amiből az olaszok jöttek ki győztesen, kevesebb mint egy másodperccel megelőzve a magyar összeállítást. Őket még ettől is szorosabban követte a francia kvartett utolsó embere, akiket öt század választott el az ezüstéremtől. Az 1000 méteres egyéni számok sem zajlottak le magyar versenyzők nélkül: a lányok között Albert Viktória a negyeddöntőben búcsúzott, Somodi Maja viszont elődöntőbe jutott, amelyből a B-jelű fináléba kvalifikálta magát. A „kisdöntőben” végül egy hajszállal, de lecsúszott az első helyről. Ugyanezen a távon a fiúk mezőnyeben a szombati két magyar érmes, Nógrádi Bence és Jászapáti Péter volt érdekelt: előbbi az első, utóbbi a negyedik pozícióban ért célba a B-döntőben. A magyar küldöttség két ezüst- és két bronzéremmel zárta a lengyelországi junior-világbajnokságot. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.