UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-03-12 11:40

Kajak-kenu: ukrán fiatalok készülnek a Kolonics György Vízisport Központban

Tizenöt fős ukrán kajakosokból és kenusokból álló utánpótláscsapatnak biztosít szállást, étkeztetést és edzéslehetőséget a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A fiatal versenyzők és edzőik kedden lépték át az ukrán-magyar határt, azóta Kolonics György Vízisport Központban laknak.

Az MKKSZ az orosz-ukrán konfliktus kirobbanásakor rögtön felajánlotta segítségét az Ukrán Kajak-Kenu Szövetségnek. Kedden délután két Kijevtől délre fekvő város fiatal sportolói és edzőik érkeztek Magyarországra, akik így a következő heteket nálunk tölthetik.

Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
„Hmelnickij és Vinnicka városából jött a csapatmondta Horváth Noémi az MKKSZ nemzetközi kapcsolatért felelős munkatársa. – A határig busszal és vonattal utaztak, majd néhány óra várakozás és adminisztráció után Záhonynál lépték át a határt. Innen kisbuszokkal szállítottuk őket a Kolonics György Vízisport Központba, ahol teljes ellátásban részesülnek.” A legfiatalabb versenyző 2009-ben, a legidősebb pedig 1999-ben született. A szerdai napot főleg pihenéssel töltötték, csütörtökön azonban már edzettek is. Mindössze néhány ruhát és a lapátjaikat tudták magukkal hozni, Kolonics Vízitelepen azonban minden lehetőséget és eszközt megkapnak, amire szükségük van. „Minden szolgáltatást igénybe vehetnek a létesítményben, megmutattuk nekik a tanmedencét, valamint a kondi – és az ergométeres termet is. Futni is tudnak a központ területén, illetve a vízreszálláshoz néhány hajót is a rendelkezésükre bocsátottunk” – mondta Horváth Noémi. A csapat március 16-ig marad a Kolonics György Vízisport Központban, majd Szolnokra szállítják őket, ahol ugyanúgy minden lehetőséget biztosítanak nekik a zavartalan felkészüléshez. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.