UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-03-12 15:32

Vívás: Battai Sugár Katinka bizakodó a junior-vb előtt

A DEAC 18 éves olimpikon kardvívója, Battai Sugár Katinka a sikeres junior Eb-szereplése után lelkesen készül a korosztálya dubaji világbajnokságára.

Egyéniben bronz-, csapatban (Beviz Dorottyával, Keszei Kírával és Szűcs Lucával) aranyérmet szerzett a február végi, március eleji újvidéki junior Európa-bajnokságon a DEAC kardvívója, Battai Sugár Katinka.

Battai Sugár Katinka bizakodó a junior-vb előtt Forrás: hunfencing.hu
Battai Sugár Katinka bizakodó a junior-vb előtt Forrás: hunfencing.hu
A 18 éves debreceni kiválóság, aki minden idők legfiatalabb magyar vívójaként vett részt a tavalyi tokiói olimpián a női válogatott tagjaként, a kontinensviadalt megelőzően már csapatban a juniorok között világ- és Európa-, a kadétok mezőnyében kétszeres Európa-bajnoknak mondhatta magát, egyéniben viszont ez volt az első érme korosztályos világversenyről. A sokra hivatott kardozó a jövőhéten Belgiumba utazik felnőtt-világkupaversenyre, április elején pedig már a dubaji junior-világbajnokságon bizonyíthat. „Sajnos, a junior Európa-bajnokság egyéni versenyében nem sikerült kihoznom magamból a maximumot, és úgy érzem, hogy az elődöntős asszóm nyerhető lett volna. Ezzel együtt elégedett vagyok az Eb-vel, és nagyon örülök a csapatban szerzett aranyéremnek. Büszke vagyok a lányokra, mert mindenki nagyon jól vívott. Tavaly ugyan volt junior-világbajnokság, de a magyarok a járványhelyzet miatt nem utaztak el Egyiptomba. Úgyhogy most izgatottan, lelkesen, bizakodva várom, és kíváncsi vagyok, hogy fog sikerülni. Megint lesz csapatverseny, és szerintem ott is nagyon jól vívunk majd.”  
„Sugi” és Dávid László remek összhangban dolgozik együtt Fotó: Molnár Péter/Hajdú-bihari Napló
„Sugi” és Dávid László remek összhangban dolgozik együtt Fotó: Molnár Péter/Hajdú-bihari Napló
Battai Sugár Katinkát gyerekkora óta a januárban A hónap utánpótlásedzője-díjjal kitüntetett Dávid László készíti fel a versenyekre. A tanítvány szerint a sikerekben fontos szerepet játszik a kiváló kapcsolatuk. „Sokat dolgozunk, és mindezt nagyon tudatosan tesszük – folytatja a vívóteremben mindenki által „Suginak” becézett sportoló. – Társként tekintünk egymásra, és mindent meg tudunk beszélni. Szerencsés vagyok, mert végtelenül türelmes edző. Jellemző rám, hogy befeszülök, és nem megy olyan felszabadultan a vívás. Ezt a versenyeken és edzéseken is jól kezeli. Tudja, hogy mikor kell megnyugtatnia vagy éppen kizökkentenie. Elég sok versenyen indultam már úgy, hogy nem volt ott, de még mindig sokat segít a jelenléte. Bízom benne, hogy a junior-világbajnokságon is a helyszínen lesz.” Dávid László joggal büszke tanítványára, és a junior-világbajnokság kapcsán röviden úgy fogalmaz, hogy: „Remélem, hogy Sugi nyugodt marad, és kit tudja magából hozni azt, ami benne van, mert akkor szemernyi kétségem sincs afelől, hogy ismét éremmel fog hazajönni.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.