UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-03-13 15:51

Ökölvívás: a kapitány szerint több éremesélyese is van a magyar csapatnak az U22-es Eb-n

Remek formában érkezett meg a magyar ökölvívó-válogatott a poreci U22-es Európa-bajnokságra; Bertók Róbert szövetségi kapitány adott helyzetjelentést.

Összesen háromszáztizenkilenc ökölvívó indul az U22-es Európa-bajnokságon a horvátországi Porecben, amely a sorsolással és a technikai értekezlettel kezdetét vette. Az első ringbe lépő magyar versenyző felnőtt országos bajnokunk, Gerzsenyi István lesz, aki ír ellenféllel szemben mérheti össze tudását a legjobb tizenhat közé jutásért. A versenyen összesen nem tizenhét, hanem csak tizenhat magyar ökölvívó szerepel, miután Lakotár Hanna megbetegedett, így kénytelen kihagyni a horvátországi kontinensviadalt.

A két éremesélyes, Hámori Luca és Kiss Levente az U22-es Eb megnyitóján Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
A két éremesélyes, Hámori Luca és Kiss Levente az U22-es Eb megnyitóján Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
„Egy napja vagyunk Porecben, a regisztrációt követően a csapat ma már részt vett egy edzésen is, hangolódunk a versenyre. Pozitív előérzettel indultam neki a versenynek, hiszen remekül sikerült a felkészülésünk, annak ellenére, hogy az U22-es Európa-bajnokságot előrehozták egy korábbi dátumra az eredetileg tervezetthez képest. Jó állapotban van a csapat, ezt az orvosi felmérések is bizonyították a saját tapasztalataink mellett. Nagyon bízom a sikeres szereplésben, és úgy gondolom, hogy a tavalyi éremszámot tudjuk tartani, és remélhetőleg felül is tudjuk múlni. Kiss Levente, valamint Hámori Luca ezúttal is éremesélyes, és Bernáth Attila is sok mindenre lehet képes lehet a felnőtt-világbajnoki szereplése alapján. Nem a sorsolás érdekel alapvetően, és nem is szeretném mondani, hogy jó, vagy rossz, hanem a csapat állapota, az pedig rendben van. Hoffmann Réka személyében már van egy érmesünk, míg az első ringbe lépőnk Gerzsenyi István lesz vasárnap ír ellenféllel szemben. Lesznek olyanok, akik csak három-négy nap múlva lépnek ringbe ezen az U22-es Európa-bajnokságon” – mondta még szombaton Bertók Róbert szövetségi kapitány a sorsolást követően, akit a hazai szövetség oldala idézett. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.