UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-03-17 14:47

Tollaslabda: Kígyós Keán a kiszámíthatatlanságában is bízhat

A MOL Alapítvány által támogatott 16 éves tollaslabdázó, Kígyós Keán eredményesen kezdte az évet, melyben a nyári U19-es Eb-n is bizonyítana.

Továbbra is remek formában játszik a Hajdúszoboszlói TSE 16 éves tollaslabdázója, Kígyós Keán. A sokra hivatott fiatal február elején Vetor Nikollal párban ezüstérmet szerzett a felnőtt ob-n, majd a pécsi Multi Alarm junior, azaz U19-es nemzetközi bajnokságon egyéniben bravúros bronzérmet nyert, míg a Vetor Nikollal alkotott vegyes párosa a negyeddöntőig jutott.

Kígyós Keán és edzője, Varga Imre Fotó: Máj Tamás
Kígyós Keán és edzője, Varga Imre Fotó: Máj Tamás
„Nem számítottam arra, hogy egyéniben a harmadik leszek az U19-es nemzetközi versenyen, mert a vegyes páros miatt mentem – mondja Kígyós. – Tavaly megnyertük a vegyes párost, és az idén is hasonló célokkal vágtunk neki a versenynek, de a végén úgy alakult, hogy egyéniben jobban szerepeltem. Egymás mellett ment az egyéni és a vegyes páros mezőnye, mindig ugyanabban a körben szerepeltem, és miután vegyesben kikaptunk, úgy voltam vele, hogy akkor mindent felteszek az egyénire. Örülök, hogy harmadik hely lett a vége.” Az ígéretes játékos idei fő versenye a tervek szerint az augusztusi U19-es Európa-bajnokság lesz, melyen szeretne mindent kiadni magából. „Szeretnék ott lenni az U19-es Eb-n, amelyen elsősorban a vegyes párosra koncentrálhatunk majd. Szerintem elég jó esélyekkel indulhatunk, hiszen a legutóbbi cseh versenyen megvertük a papíron legjobb európai kettőst, úgyhogy bizakodóak vagyunk.” A tizenötszörös korosztályos magyar bajnok reménység válogatott társakkal készülhet Hajdúszoboszlón, ahol a kezdetektől fogva jól érzi magát. „A sikerességhez a tollaslabdában is elengedhetetlen a kitartás és a sok munka, de nagyon jó csapatra is szükség van, mert egyedül nehéz eredményesnek lenni. Kiskorom óta ugyanazokkal a társakkal játszom és készülök, nagyon szeretem ezt a csapatot.” Kígyós Keán edzője, a Hajdúszoboszlói TSE szakosztályát vezető Varga Imre is elismeréssel nyilatkozik tanítványáról: „Mindig abban mérjük a sikert, hogy az előző időszakhoz képest milyen ütemben tudunk haladni. Lehet, hogy néha stagnálunk, és nem tudunk azonnal nagyot ugrani, de akad, amikor egészen jelentőset előrelépünk. A legutóbbi nemzetközi verseny annak volt a bizonyítéka, hogy Keán képes legyőzni önmagát, és tud hinni a képességeiben. Reményeink szerint ott lesz az U19-es Eb-n, és a legjobb eredményre vegyes párosban számíthatunk. Abban bízhatunk, hogy gyorsan gondolkodik és nagyon kreatív. Jól alkalmazkodik a körülményekhez, továbbá nem lehet kiszámítani, hogy egyes helyzetekben mit fog ütni.” Hogy Kígyós Keán elérje a céljait, abban a MOL Alapítvány is igyekszik segíteni. A szervezet támogatását minőségi sportfelszerelésekre fordíthatja az ambiciózus tinédzser. További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.