UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-03-20 14:16

Szinkronkorcsolya: a 13. helyen végzett a Team Magic az innsbrucki junior-világbajnokságon

Egy év kihagyást követően újra megrendezték a juniorkorú szinkronkorcsolyázók világbajnokságát; az innsbrucki eseményen a magyar színeket képviselő Team Magic a 13. helyet szerezte meg a 23 csapatos mezőnyben.

Március 17. és 19. között rendezték meg a junior szinkronkorcsolyázók világbajnokságát Innsbruckban. Az esemény egy év kihagyás után tért vissza (tavaly Franciaország lett volna a házigazda, ám a vírushelyzet miatt törölték a versenyt), a 2020-as kiírástól népesebb mezőnnyel: két éve 18, idén 23 csapat mérette meg magát a jégen. A hetedik alkalommal megrendezett korosztályos világversenynek először adott otthont az osztrák város, ahova összesen 18 nemzet versenyzői látogattak el; a magyar színeket a budapesti Team Magic 19 szinkronkorcsolyázója képviselte, akik a hazai válogató mindkét fordulóját megnyerték.

Csapatrekordot és 13. helyet hozott az ausztriai junior-vb a Team Magicnek Forrás: Sport Magic
Csapatrekordot és 13. helyet hozott az ausztriai junior-vb a Team Magicnek Forrás: Sport Magic
A pénteki megnyitót követően az összeállítások a rövid programjukat mutatták be. A Team Magic produkcióját 45.72-es – csapatrekordot érő – pontszámmal jutalmazták a bírák, amivel a 13. helyet szerezték meg az első nap után. Az élmezőny kimondottan szorosan alakult: a címvédő finn Team Fintastic korcsolyázói 72.83-mal álltak az élre, őket alig több mint négy tizeddel követte két amerikai formáció, a Team Elite és a Team Skyliners. Szombaton következtek a szabad programok, a magyar lányok pedig továbbra is jó formában versenyeztek; a kűrjükre – rövidhez hasonlóan rekordot jelentő – 76.99 pontot gyűjtöttek be, ami végül az összetett eredmény (122.71 – értelemszerűen egyéni csúcs a csapat számára) tekintetében a 13. pozíciót jelentette Michael Zenezini és Maros-Zenezini Barbara tanítványainak. A második versenynapon is kiélezett volt a versenyfutás a dobogósok között: a Fintasticnak végül sikerült megőriznie az első helyet, így címvédést ünnepelhettek a finn versenyzők. Az amerikai összeállítások esetében viszont helycsere történt, a Skyliners tagjai kevesebb mint háromtizeddel, de megelőzték honfitársaikat. Kétszáz pont fölé egyedül az érmet szerző csapatok jutottak. Részletes eredmények ITT találhatók. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.