UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-03-21 16:16

Úszás: három számban is magyar versenyző áll az élen a junior Európa-ranglistán

Igaz, a szezon alig kezdődött el, de biztató a nyári események előtt, hogy a juniorkorosztályban Bujdosó Zsombor 200 és 400 vegyesen, Pádár Nikolett pedig 200 m gyorson áll az első helyen a korosztályos úszók Európa-ranglistáján.

Bár a magyar fiataloknak az első jelentős verseny az április végi, debreceni felnőtt magyar bajnokság lesz, már az eddigi felvezetőversenyeken is értek el figyelemre méltó időket. Olyannyira, hogy pillanatnyilag három magyar úszó is a junior Európa-ranglista élén áll.

Bujdosó Zsombor uralja a junior Európa-ranglistát a vegyesszámokban Forrás: MÚSZ
Bujdosó Zsombor uralja a junior Európa-ranglistát a vegyesszámokban Forrás: MÚSZ
A Vasas 17 éves ígérete, Bujdosó Zsombor két számban is vezet, ezt pedig a Marseille-ben rendezett Golden Tour-viadalon nyújtott produkciójának köszönheti: 200 vegyesen 2:03.29-cel, 400-on pedig 4:22.57-tel ő jelenleg a kontinens legjobbja a 18 éves alattiak mezőnyében. A lányok mezőnyében nem meglepő, hogy – a már a tavalyi junior Európa-bajnokságon is aranyérmes – Pádár Nikolett (15) szerepel a legjobbak között. A Szegedi Úszó Egylet sportolója február végén a veszprémi Modern Városok Kupáján ért el egyéni csúcsot kedvenc számán, 200 m gyorson (1:59.06), ez természetesen a rangsor élére repítette. És ha ez a cikk néhány nappal ezelőtt íródik, akkor a negyedik magyar éllovast a Budafóka SE 15 esztendős reménysége, Molnár Dóra lett volna 200 m háton (2:10.32), ám őt vasárnap kevesebb, mint két tizedmásodperccel megelőzte a lengyel Laura Bernat. A junior Európa-ranglista éllovasai: fiúk, lányok. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.