UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-03-25 18:52

Rp. gyorskorcsolya: fiatal magyar csapat utazik a montréali felnőtt-vb-re

Jászapáti Péter, Nógrádi Bence és Somogyi Barbara 19, míg Somodi Maja 17 évesen készülhet a rövid pályás gyorskorcsolyázók montréali felnőtt-világbajnokságára.

Tízfős csapat képviseli a magyar színeket áprilisban a rövid pályás gyorskorcsolyázók montréali világbajnokságán – írja az MTI.

Nógrádi Bence a téli olimpia után készülhet a felnőtt-vb-re is. Fotó: Kovács Tamás/MTI
Nógrádi Bence a téli olimpia után készülhet a felnőtt-vb-re is. Fotó: Kovács Tamás/MTI
Kósa Lajos, a magyar szövetség (MOKSZ) elnöke arról számolt be a MOKSZ közösségi oldalán, hogy a férfiaknál az olimpiai bajnok és összetett vb-címvédő Liu Shaoang mellett Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Talabos Attila és Bontovics Balázs alkotja a csapatot, míg a nőknél Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Somogyi Barbara és Somodi Maja szerepel majd. A fiatalok közül Jászapáti Péter, Nógrádi és Somogyi 19, míg Somodi 17 éves. „A jövő csapatát keressük és építjük, hiszen új olimpiai ciklus kezdődött. Immár Milánóra kell készülni, szerencsére van kihez nyúlni” – fogalmazott a sportvezető, aki kiemelte, hogy a női csapat átlagéletkora mindössze 21.8 év, míg a férfiaké még ennél is fiatalabb 20.4 évvel. Bánhidi Ákosa válogatott edző-menedzsere az MTI-nek megerősítette, hogy bár eredetileg a női váltó nem kvalifikálta magát a vb-re, de a visszalépések miatt mégis indulhat. Az már egy hete eldőlt, hogy a mieink legjobbjai közül Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry nem vesz részt a vb-n. A sportág világbajnokságát eredetileg márciusban rendezték volna, de az időpontot három héttel elcsúsztatták, így április 8. és 10. között zajlik Montréalban. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.