UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-03-29 14:09

Kosárlabda: a 15 éves Toman Dóra meseszerűen debütált az NB I/A-csoportban

Parádésan mutatkozott be a Ludovika-FCSM Csata 15 éves kosárlabdázója, Toman Dóra a felnőttélvonal rájátszásában: pályafutása első A-csoportos meccsén 14 pontot dobott az NKA Universitas PEAC elleni negyeddöntőben. Mindezt úgy, hogy ugyanazon a napon még a kadétcsapatot is győzelemhez segítette a Vasassal szemben.

Ritkán látható debütálásnak lehetett szemtanúja a Ludovika Aréna közönsége a Ludovika-FCSM Csata és az NKA Universitas PEAC mérkőzésén, a női NB I/A-csoportos kosárlabda-bajnokság rájátszásában. Ugyanis a Tursics Krisztián vezette házigazdák 15 éves tehetsége, Toman Dóra először lépett pályára a felnőtt első osztályban a negyeddöntős párharc második találkozóján, és a bemutatkozása nem mindennapira sikerült: 27 perc alatt 14 pontot, hat lepattanót és két gólpasszt jegyzett; a hét triplakísérletéből négyet is értékesített.

Toman Dóra remekül mutatkozott be első felnőttélvonalbeli meccsén Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata
Toman Dóra remekül mutatkozott be első felnőttélvonalbeli meccsén Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata
„Nagyon gyorsan történtek az események a meccs előtt. Egyébként is nagyon szűk rotációnk az elmúlt időszakban, de a tizenegy emberből hárman is kiestek, így a szakmai stáb úgy döntött, kikéri a játékengedélyem. Sokan közreműködtek abban, hogy ez végül sikerüljön, és játszhassak, amiért ezúton is rendkívül hálás vagyok mindenkinek – kezdte Toman az Utánpótlássportnak. – A szezon közben már többször együtt edzhettem az első csapattal, de eddig bajnoki mérkőzésen nem volt alkalmam pályára lépni. Ilyen fiatalon már önmagában az a tény, hogy együtt készülhetek a legjobbakkal, hatalmas lépcsőfok a pályafutásomban. De amikor most megtudtam, hogy egyáltalán – első alkalommal – leülhetek a kispadra, iszonyatosan megörültem, nagyon vártam ezt a pillanatot. Majd végül pályára is léphettem, és történt, ami történt, ez tényleg csak a hab tortán." Az U16-os válogatott játékos három korosztályban (kadét, junior és NB I/B Piros csoport) is meghatározó tagja a Csata DSE együtteseinek. Az NB I/A-csoportos debütálása napján, kora délután még a Vasas Akadémia otthonában játszott az U16-os bajnokságban, ahol szintén remekelt: 11 pontja mellett, hat lepattanóval, kilenc gólpasszal és 3 szerzett labdával zárt, és győzött idegenben csapatával. „Fura érzések kavarogtak bennem, mert nyilván izgultam, hiszen mégiscsak ez volt az első meccsem, viszont korántsem stresszeltem annyira, mint előzetesen számítottam volna rá – nyilatkozta Dóra. – Persze ott volt bennem drukk az elején, de a csapattársak, illetve az edzők is rengeteg segítettek, hogy ez hamar eltűnjön, és összességében ez nagy löketet adott. Valószínűleg ennek is köszönhetően ment ilyen jól a játék. A nyolcemberes rotációnk mellett a mérkőzés alatt két játékosunk is kipontozódott, emiatt még több szerepet kaphattam a végén. Csak próbáltam élvezni a játékot, élni az adódó lehetőséggel, ugyanakkor még pár nap elteltével is kicsit hihetetlen ez az egész, már-már meseszerű, hogy ilyen remekül alakult." További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.