UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-03-29 13:12

Röplabda: kialakult az U19-es ob-döntők mezőnye

Kiderült, hogy melyik hat csapat küzdhet éremért az U19-es lányok és a fiúk országos bajnoki döntőjében.

A múlt hétvégén befejeződött az alapszakasz az U19-es dr. Tarnawa Ferdinánd fiú és kialakult a Torma Ágnes leány országos bajnokság döntőjének mezőnye is – számol be a hazai szövetség honlapja.

A szegedi lányok nagy csatában jutottak döntőbe Forrás: hunvolley.hu
A szegedi lányok nagy csatában jutottak döntőbe Forrás: hunvolley.hu
A fiúknál már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy melyik hat csapat került a fináléba, mert a hetedik helyezettnek már akkora volt a lemaradása, hogy azt nem lehetett behozni. Az alapszakaszt a Kecskemét nyerte, a MÁV Előre, a Pénzügyőr, a Szolnok, a Kaposvár és a Dunaújváros előtt, így ez a hat gárda méri össze az erejét majd május 27. és 29. között Székesfehérváron. A fiúk mezőnyében egy változás van a tavalyi évhez képest: a Sümeg-Dabronc helyére a MÁV Előre került, amely ugye most a házigazdája is lesz a finálénak. A lányoknál négy csapat kiléte dőlt már el korábban, amelyek megnyerték saját csoportjukat, s múlt vasárnap az volt a kérdés, hogy a címvédő Békéscsaba, a tavalyi ezüstérmes UTE, az akkor harmadik Vasas A és a Vasas C mellett melyik két csapat lesz még a hatos döntő résztvevője. Az MTK Szamos utcai csarnokában a négy második helyezett mérte össze az erejét, s mivel az MTK mindhárom meccsét megnyerte, így ők magabiztosan jutottak a fináléba, míg a Jászberény mindhárom meccsét elvesztette, így ők voltak az elsők, akik biztosan nem jutottak tovább. A hatodik finalista helyért a Gödöllő és a Szeged csapott össze. A fordulatos találkozónak nem a legjobb előjelekkel vágtak neki a Pest megyeiek, mert korosztályos válogatott liberójuknak, Szerencsés Miminek az első két találkozót követően a felnőtt NB I-es csapat meccsére kellett mennie, míg ugyancsak válogatott átlójuk, Máthé-Barabássy Kata bokája az első szett végén, 22:22-nél kifordult, s így azt, illetve a következő játszmát is a Tisza-partiak nyerték. Utóbbi játékos sérülése azonban szerencsére nem volt annyira súlyos, ezért a harmadik játszmára visszaállt, s ezt – meccslabdáról megfordítva –, valamint a negyedik szettet is a gödöllőiek nyerték hatalmas csatában. Következett a mindent eldöntő ötödik játszma, amiben aztán óriási izgalmak, 13:11-es gödöllői vezetés után megint Milodanovics Andrea tanítványai nyertek 15:13-ra, s így a szegediek örülhettek a békéscsabai fináléba kerülésnek (május 27-29.), míg a Gödöllő ezzel a 7., a Jászberény pedig a 8. helyen zárt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a tavalyi döntőhöz képest két változás van: a Gödöllő és a Kaposvár ezúttal lemaradt a fináléról, a helyükre a Vasas C és a Szeged került be. A 9-12. helyért Besenyszögön csapott össze négy csapat, s ezt a tornát a Nyíregyháza nyerte a Szent Benedek, a Szolnok és a Kaposvár előtt.

Torma Ágnes leány és dr. Tarnawa Ferdinánd fiú U19-es országos bajnokság (május 27-29.) Lány döntősök (Békéscsaba): Békéscsaba, MTK, Szeged, UTE, Vasas A, Vasas C Fiú döntősök (Székesfehérvár): Dunaújváros, Kaposvár, Kecskemét, MÁV Előre, Pénzügyőr, Szolnok

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.