UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-03-30 08:58

Asztalitenisz: a sérülés sem állítja meg Polónyi Nóra remeklését

Bár az elmúlt időszakban könyöksérüléssel bajlódik a hazai serdülő leány asztaliteniszezők ranglistájának éllovasa, Polónyi Nóra, viszont a kecskeméti fiatal kiváló formáját ez sem töri meg, ugyanis a legutóbbi, dohai nemzetközi versenyen bronzérmesként zárt párosban az U15-ösök között.

Nagyszerűen kezdte az idei évet a Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér 14 éves asztaliteniszezője, Polónyi Nóra, hiszen a 2022-es esztendő első hazai versenyén, a korosztályos Budapest-bajnokságon az U17-esek és U15-ösök mezőnyében is győzött párosban (Molnár Kendra oldalán), míg az U15-ös egyes versenyszámban a második helyen zárt. Majd nemzetközi szinten is bizonyította tehetségét: a tunéziai WTT-versenyen öt szettes, nagy csatát vívott a világranglista jelenleg hatodik helyén álló, orosz Zlatya Terehova elleni nyolcaddöntőben a serdülők között, végül akkor meccslabdáról kikapott a magyar lány. Ezután a dohai nemzetközi versenyen már az érem sem maradt el – Molnár Kendrával közös párosuk bejutott a legjobb négy közé, és közel álltak a fináléhoz is, 2:1-re is vezettek, majd 3:2-re alulmaradtak a lengyel Bogdanowicz és a román Mei Rosu duójával szemben.

Polónyi Nóra Forrás: MOATSZ
Polónyi Nóra Forrás: MOATSZ
„Nagyon fájó volt mindkét vereség, közvetlenül utána eléggé bosszantottak. Ugyanakkor Tunéziában az orosz ellen úgy játszottam le a meccset, hogy nem is tudtam, az ellenfelem ilyen jól áll a ranglistán (a szerk: a februári meccs pillanatában Terehova a negyedik helyet foglalta el). Némiképp vigasztalt, amikor kiderült, hogy tényleg a legszűkebb elitbe tartozik, és több meccslabdám is volt ellene. Remélem, ha legközelebb találkozunk, már legyőzőm. A katari páros harmadik helyünk összességében pozitív, mivel Kendrával először játszottunk együtt nemzetközi versenyen. Jó teljesítményt nyújtottunk, és az, hogy csak hajszálon múlott a döntő, persze rendkívül bosszantó, de jó visszajelzés, hogy van potenciál a párosunkban" – nyilatkozta a hazai serdülő ranglista vezetője, Polónyi az Utánpótlássportnak. Azonban a biztató eredmények mellett a közelmúltban korántsem halad zökkenőmentesen a Kecskeméti Sportiskola által is támogatott ígéretnek felkészülése, sérülés is hátráltatja az edzésekben. „Az elmúlt időszakban könyöksérüléssel bajlódom, másfél hónapja jelentkezett először, azóta pedig rendszeresen előjön, ha túlterhelem. Próbálom kímélni amennyire lehet, de mostanában az edzések és a versenyek közepette, nagyon nehéz ezt kivitelezni. Csütörtökön már utazunk is Szlovéniába, a következő nemzetközi versenyre, ahol nagyon erős mezőny vár ránk. Egyesben a fő célom a serdülőfőtábla kiharcolása, míg párosban bízom benne, Kendrával hasonlóan jó formában játszunk ezúttal is, aztán majd meglátjuk az mire lehet elég, a negyeddöntő reálisan elérhető szerintem. Majd Szlovénia után sincs sok idő pihenni, áprilisban a korosztályos országos bajnokság következik, ahol szintén szeretnék minél jobban szerepelni. Egyesben és a két páros versenyszámban, Kendrával, illetve Kizakisszal (a szerk: Kizakisz Georgiosz Nikolaosz, a serdülő fiúranglista éllovasa) közösen egyaránt nagy esélyem lehet akár az aranyéremre is." További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.