UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-03-31 14:54

Kajak-kenu: Dél-Afrikában és Sevillában készül a Párizs-keret a szegedi korosztályos vb-re

Ahogyan azt az év ezen időszakában megszokhattuk melegégövi edzőtáborban vesznek részt a legígéretesebb utánpótláskorú versenyzők, a kajakos Párizs-keret tagjai; az idén Dél-Afrikán és Sevillán keresztül vezet az útjuk a szegedi U23-as és ifjúsági világbajnokságra.

Június végén Belgrádban Európa-, szeptember elején Szegeden világbajnokságot rendeznek az U23-as és ifjúsági korú kajakosoknak, kenusoknak. Mint minden évben, ezúttal is elmondható, nem lesz könnyű felülmúlni a tavalyi szereplést, aztán valahogyan mégis mindig sikerrel rátenni még egy lapáttal.

Forrás: MKKSZ
Forrás: MKKSZ
Ezt alapozza meg a márciusi melegégövi edzőtáborokban a kajakos Párizs-keret; a fiúk Dél-Afrikában, a lányok pedig Sevillában készülnek. Makrai Csaba utánpótlás kajak szövetségi kapitány a dél-afrikai tréningekről így számolt be az MKKSZ honlapjának. „A fiúk remekül dolgoznak, gyakorlatilag minden a terv szerint halad. A múlt hét elején volt pár nap, amikor esett az eső, de szerencsére az edzéseket ezek nem befolyásolták, inkább éjszaka volt jellemző egy-egy felhőszakadás. Az előtte való héten és az utóbbi napokban is jó idő volt, nagyjából harminc fok körül lehet a hőmérséklet. Napi két edzés van vízen délelőtt és délután, emellett kondi, vagy futás szerepel a programban.” A lányok eközben Gintl Andrea és Beé Samu Andrea vezetésével készültek Spanyolországban, Makrai elmondta, hogy őket is meglátogatja, és figyelemmel követi a felkészülés menetét. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.