UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-04-06 11:28

Röplabda: Újpesten hangolt az Eb-selejtezőkre az U19-es leányválogatott

A korosztályos Európa-bajnoki selejtezőkre készülve megtartotta főpróbáját az U19-es leány röplabda-válogatott. Horváth András nemzeti együttese a tréner klubcsapatával, az Extraligában szereplő UTE-val csapott össze a lila-fehérek Szilágyi utcai csarnokában.

Ahogyan az U20-as férfi röplabda-válogatott, úgy az U19-es leány nemzeti csapat is Európa-bajnoki selejtezőtornán vesz részt a hét végén. Horváth András ifjúsági válogatottja a koszovói Pristinában szerepel, és a házigazdák mellett a törökök és az észtek lesznek a mieink ellenfelei. Az Eb-selejtezők előtt edzőmérkőzésen léptek pályára a lányok, az élvonalban szereplő UTE-val, vagyis a szövetségi edző klubegyüttesével találkoztak. A hazai szövetség beszámolója szerint a újpestiek a legerősebb összeállításukban léptek pályára, míg a válogatottban a csapatkapitány Märcz Mira játszott a feladóként, a tavaly az U16-os Eb-n a válogatottal hetedik helyen záró Erőss Mirtill kezdett átlóként, Imre Zsófia és Radnai Lili volt a két négyes ütő, míg Rieder Evelin és Szatmári Júlia a két center, liberóként pedig a kupadöntős Szent Benedekben pallérozódó Baksa Panna lépett pályára, de aztán fokozatosan mindenkit pályára küldött Horváth András.

Az UTE-val játszott edzőmeccset az ifi leányválogatott az Eb-selejtezőkre készülve Forrás: MRSZ
Az UTE-val játszott edzőmeccset az ifi leányválogatott az Eb-selejtezőkre készülve Forrás: MRSZ
A két csapat öt szettet játszott egymással, s a fiatalok két játékrész kivételével rendre gyengén kezdtek, viszont a harmadik szettet leszámítva rendre vissza tudtak kapaszkodni az Extraliga alapszakaszának hatodik helyezettjével szemben. Sőt, ha az ötödik játszma csak 15 pontig tartott volna, akkor a válogatott megnyert volna egyet, de így is volt több szettlabdájuk és végül ebben csak 29:27-re kaptak ki. „Most nem az eredmény volt a fontos, hanem hogy lássuk azt, hogy meccsszituációban mit tudnak a lányok – mondta a találkozó után Horváth András az MRSZ honlapján. – Azon kívül, hogy a szettek elején rendre nem kezdtünk jól, voltak ismétlődő hibáink, amikre sokadszorra sem figyeltek oda a lányok. Ezeket ki kell majd javítanunk még a hátralévő napokban. Mindenképpen hasznos volt a találkozó és összességében elégedett vagyok a látottakkal, azt pedig külön szeretném megköszönni az újpestieknek, hogy vállalták a megmérettetést.” A szakember a hét végi pristinai Európa-bajnoki selejtezők esélyeiről is mondott néhány szót.  „Ami a hétvégét illeti, mindenképpen az első két hely valamelyikének elérése a cél. Papíron a törökök lehetnek a legnehezebb ellenfeleink, de persze a másik két csapatot sem szabad lebecsülnünk. A továbbjutáshoz azonban ellenük győzni kell. ”

Az U19-es leányválogatott kerete: Baksa Panna (Szent Benedek RA), Bálint Viktória (Szegedi RSE), Erőss Mirtill (Vasas SC), Imre Zsófia (Vasas SC), Märcz Mira Csenge (Vasas SC), Olcsváry Dóra (Vasas SC), Rieder Evelin (Vasas SC), Radnai Lili (BRSE), Radnai Luca (BRSE), Stankovics Alinda (Vasas SC), Szatmári Júlia (UTE), Varga Brigitta (MTK)

AZ EB-SELEJTEZŐ PROGRAMJA: Pristina (Koszovó) Április 8., péntek 16:00 Magyarország–Törökország Április 9., szombat 16:00 Magyarország–Koszovó Április 10., vasárnap 19:00 Magyarország–Észtország

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.