UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-04-07 11:23

Fazekas Gergő ott mutatkozott be a válogatottban, ahol megszerette a kézilabdát

Góllal debütált a felnőttválogatottban, a Fejér B.Á.L.-Veszprémmel a Magyar Kupa négyes döntőjére készül, a nyártól pedig a lengyel Wisla Plockot erősíti a hazai férfiszakág legnagyobb ígéreteinek egyike, a 18 éves Fazekas Gergő.

A hétvégén kulcsfontosságú győzelmet aratott az Eger ellen (32–27), s azzal a tizedik helyre lépett előre a Fejér B.Á.L.-Veszprém gárdája a férfi kézilabda NB I-ben. Így valamelyest fellélegezhet a kisebbik bakonyi együttes, hiszen távolodtak a kiesőzónától. Erről is beszélt az InfoRádió Hetes című magazinjában a csapat meghatározó játékosa, Fazekas Gergő, akit 2021-ben az év utánpótláskorú játékosának választottak. „Valamennyivel biztos, hogy rutinosabbak és érettebbek vagyunk, de szerintem inkább fizikailag fejlődött sokat a csapat, erőnlétileg felnőttünk a feladathoz. Emlékszem, a tavalyi meccsekbe nagyobb izgalommal mentem bele és a végjátékokat is kicsit túlgondoltam, az idén ezt már nem így érzem.” A bajnokság mellett még a kupában is talpon van a csapat, miután a negyeddöntőben óriási meglepetésre legyőzte a Tatabányát. A Final Four sorsolása után pedig nem túlzás kijelenteni, hogy a történelmi lehetőség előtt áll. „Pont a válogatott hét után voltunk, a saját játékunkra próbáltunk koncentrálni, és egyszerűen minden összejött. Szinte amit mellé akartunk dobni, az a labda is a hálóban kötött ki. Nagyon kellett az a siker, hogy a csapat elhiggye, mire képes. Próbáljuk nem tétként felfogni a Budakalász elleni elődöntőt, hanem úgy, hogy kaptunk egy nagy lehetőséget az élettől.”

Fazekas Gergő (középen) bátor játékkal mutatkozott be a felnőttválogatottban Forrás: MKSZ
Fazekas Gergő (középen) bátor játékkal mutatkozott be a felnőttválogatottban Forrás: MKSZ
Fazekas márciusban a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott a németek elleni dupla edzőmeccsen. Azt mondja, csupa jó emlékkel tért haza. „Jó eredményeket értünk el, a küzdőszellem rendben volt végig. Nekem nagy öröm volt, hogy éppen Gummersbachban mutatkozhattam be a válogatott, ahol édesapám játszott és ahol beleszerettem a kézilabdába. Ha valaki a címeres mezben pályára kerül, azt nem lehet nem élvezni. Amit játékpercet kaptam, azt maximálisan kihasználtam.” A még juniorkorú sportoló a nyártól hivatalosan a Telekom Veszprém játékosa lesz, ám a hazai sztárcsapat kölcsönadja, és a következő évadban az Európa Ligában szereplő lengyel Wisla Plockot erősíti. „Hatalmas kihívás lesz, tizenhárom évet töltöttem az Éles József vezette veszprémi klubban. Sajnálom persze, hogy távoznom kell, de persze tudtam, egy lépcsőfokkal feljebb kell lépnem. Örültem, hogy a Telekom Veszprém leigazolt, de az még nem az én szintem, a Plock az ideális folytatás számomra. Lengyelországban szeretnék megtanulni védekezni, támadásban pedig minél dinamikusabb játékot nyújtani, erőnlétileg pedig fel kell nőjek a nemzetközi szinthez.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.