UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-04-08 19:13

A japánok elleni vereséggel zárt, és negyedik lett a győri U18-as I/A-világbajnokságon a leány jégkorong-válogatott

A záró napon ugyan még megvolt az esély az éremszerzésre, ám a japánok ellen gyorsan elkezdett távolodni a dobogó a magyar U18-as leányválogatottól a hazai rendezésű vb-n; az ázsiaiak 7–0-ra győztek.

Egy győzelemmel és két vereséggel (abból az egyik az olaszok elleni hosszabbításban elszenvedett) várta a győri U18-as másoddivíziós vb utolsó meccsét az ifjúsági leány jégkorong-válogatott. A mieink a már biztosan világbajnok japánokkal találkoztak, ellenük lett volna szükség győzelemre ahhoz, hogy dobogóra állhasson a csapat.

Lemaradt a dobogóról a magyar válogatott a győri U18-as leány vb-n Forrás: MJSZ
Lemaradt a dobogóról a magyar válogatott a győri U18-as leány vb-n Forrás: MJSZ
Sajnos már az első harmad után biztosnak látszott, hogy az áhított érem nem lesz meg, az ázsiaiak négygólos előnyre tettek szert, ami aztán a másodikban, majd harmadikban tovább nőtt. A számláló végül hétnél állt meg, a magyar oldalon pedig nullán maradt – itt érdemes megjegyezni, hogy a japán alakulat százszázalékos mérleggel, huszonhat lőtt és nulla kapott góllal jutott fel az elitbe. A mieink pedig – mint az már csütörtökön biztossá vált – jövőre is az I/A, vagyis az A csoport után közvetlenül következő divízióban mérethetik meg magukat. Pénteken pedig az is biztossá vált, hogy negyedikkén zárják a győri NEMAK Csarnokban tartott viadalt, megelőzve a nyeretlen norvégokat.

U18-as divízió I/A leány jégkorong-világbajnokság, Győr A magyar csapat eredményei: Magyarország–Norvégia 7–1, Magyarország– Franciaország 2–3, Magyarország–Olaszország 1–2 – h.u., Magyarország–Japán 0–7 A világbajnokság végeredménye: 1. Japán 12 pont, 2. Franciaország 8, 3. Olaszország 5, 4. Magyarország 4, 5. Norvégia 1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.