UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-04-10 21:27

Drámai csatában szerezte meg az U21-es bajnoki címét a Budapest Jégkorong Akadémia

A mindent eldöntő, hosszabbításba torkollt hetedik meccs végén Schlekmann Márk döntött a Budapest JA javára az Ocskay-akadémia ellen U21-es ligában, a fővárosiak vitték haza a bajnoki aranyat Székesfehérvárról.

Az U21-es jégkorongbajnokság döntőjében szereplő két egyesület közül az Ocskay-akadémia a héten már megnyerte az U18-as bajnokságot, a Budapest JA pedig éppen vasárnap délután vesztette el az U16-os aranyérmet az Újpesttel szemben. A juniorok fináléjában alaposan kijátszották magukat a felek, a négy nyert mérkőzésig tartó páharc hat találkozó után 3:3-ra állt, vasárnap azonban dönteni kellett, a hetedik csatát Székesfehérváron vívták.

A hosszabbításban Schlekmann Márk döntött Forrás: Budapest JA
A hosszabbításban Schlekmann Márk döntött Forrás: Budapest JA
A mérkőzés Volán-góllal kezdődött, Németh Zalán révén szerezték meg a hazaiak, ám még az első harmadban fordított a MAC és a KMH utánpótlására épüllő Budapest Jégkorong Akadémia Makai Miklós és Weidemann Márk villanásának köszönhetően. A folytatásban végig fej-fej mellett haladtak a felek, egyenlített az Ocskay-akadémia, aztán ismét vezettek a fővárosiak, öt perccel a vége előtt Fekete Alex találata mégis meccsben és bajnokságban tartott a Fehérvárt. A hosszabbításban aztán emberelőnybe került a vendégcsapat, amit ki más, mint a felnőtt Erste Liga legeredményesebb utánpótláskorú játékosa, Schlekmann Márk lőtte ki a rövid felsőt. A mindent eldöntő gól után bajnoki címet ünnepelhetett a Budapest JA, éppen legnagyobb riválisa otthonában (3–4).

U21-es jégkorongbajnokság, döntő Ifj. Ocskay Gábor NJA–Budapest JA 3–4 – h.u. Budapest JA–Ifj.  Ocskay Gábor NJA 1–2 Ifj. Ocskay Gábor NJA–Budapest JA 7–4 Budapest JA–Ifj.  Ocskay Gábor NJA 4–2 Ifj. Ocskay Gábor NJA–Budapest JA 4–2 Budapest JA–Ifj.  Ocskay Gábor NJA 5–0 Ifj. Ocskay Gábor NJA–Budapest JA 3–4 – h.u.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.