UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-04-10 14:56

Vívás: hetedik és kilencedik hellyel ért véget a korosztályos vb

A junior férfi párbajtőrcsapat a hetedik, a női a kilencedik helyen fejezte be a dubaji korosztályos világbajnokságot, melyen négy érmet – közte Keszthelyi Zsombor révén egy aranyat – szereztek a magyarok.

Vasárnap a junior párbajtőrözők csapatversenyeivel ért véget a dubaji korosztályos világbajnokság. A magyar válogatottak nem jutottak a négy közé, ám igyekeztek kihozni magukból a legtöbbet. 

Balról: Keszthelyi, Bartkó, Hamilton-Meike, Kovács Forrás: FIE
Balról: Keszthelyi, Bartkó, Hamilton-Meike, Kovács Forrás: FIE
A férficsapat a korosztály újdonsült világ- és Európa-bajnokával, Keszthelyi Zsomborral a soraiban vágott neki a zárónapnak, mellette Bartkó Levente, Hamilton-Meike Jonathan és Kovács Gergely küzdött a minél jobb a helyezésért. A fiúk az ausztrálok (45:26), majd a csehek (45:37) magabiztos legyőzésével indították a vébét, és az észtek (45:30) legyőzése sem jelentett számukra akadályt. A komoly erőt képviselő amerikaiak ellen már az elődöntő volt tét, és bár végig szorosan alakult a mérkőzés, az Egyesült Államok válogatottja „ért célba” hamarabb, és jutott tovább 45:43-mal. Keszthelyiék ezt követően az ötödik helyért harcoltak, ám miután a lengyelektől viszonylag könnyedén kikaptak (40:32), a kazahok legyőzése (45:29) a hetedik helyet jelentette. 
Balról: Büki, Salamon, Gachályi, Muhari Forrás: FIE
Balról: Büki, Salamon, Gachályi, Muhari Forrás: FIE
A női válogatott Büki Lili, Gachályi Gréta, Muhari Eszter, Salamon Réka összetételben a 32 között kezdte a vébét, és az indiaiakat gyorsan el is intézte 45:28-cal. A negyeddöntőért azonban már a remek vívókkal felálló lengyeleken kellett volna túljutnia a csapatnak, és ez a mérkőzés ezúttal nem a magyarokról szólt. A lengyelek folyamatosan növelték az előnyüket, és végül 45:36-tal mentek tovább. A magyar lányok innentől már csak a kilencedik helyre tekinthettek célként, ezt azonban el is érték. Előbb a törököket győzték le (45:37), majd izgalmas összecsapáson egyetlen tus döntött a javukra az olaszok ellen (45:44), végül a svájciaknál bizonyultak jobbnak (45:37).  Ezzel a magyar küldöttség négy nagyszerű junioréremmel zárta a világbajnokságot. Egyéniben Keszthelyi Zsombor a párbajtőr aranyérmese lett, míg a kardozó Battai Sugár Katinka bronzot nyert, csapatban ezüstöt érdemeltek ki a női kardozók (Battai Sugár Katinka, Beviz Dorottya, Keszei Kíra, Szűcs Luca) és bronzot a férfi tőrözők (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Mihályi Andor, Szemes Gergő).  Jegyzőkönyv később... A részletes eredmények ITT érhetők el.  További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.