UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-04-12 17:16

Műkorcsolya: négy magyar fiatalnak szurkolhatunk a tallinni junior-vb-n

Április 13-17. között Tallinnban lépnek jégre a fiatal műkorcsolyázók a junior-világbajnokság keretein belül; a magyar színeket a lányok között Papp Vivien, a fiúknál Vlasenko Aleksandr képviseli, míg a jégtáncosok között Leveles Réka és Leveles Balázs bizonyíthat.

Balról: Hoffmann Nóra (a Hoffmann KA vezetőedzője), Leveles Réka, Vardanjan Gurgen (a hazai szövetség műkorcsolya ágazati sportigazgatója), Sebestyén Júlia (a Sebestyén KSE vezetőedzője), Leveles Balázs és Vlasenko Aleksandr Forrás: MOKSZ
Balról: Hoffmann Nóra (a Hoffmann KA vezetőedzője), Leveles Réka, Vardanjan Gurgen (a hazai szövetség műkorcsolya ágazati sportigazgatója), Sebestyén Júlia (a Sebestyén KSE vezetőedzője), Leveles Balázs és Vlasenko Aleksandr Forrás: MOKSZ
A koronavírus a korcsolyasportok versenynaptárára sem volt jótékony hatással, 2020 és 2021 az elhalasztott és törölt megméretések éveiként marad meg az emlékezetünkben. Tavaly nem sikerült megrendezni a műkorcsolyázók és jégtáncosok junior-világbajnokságát, aminek a kínai Harbin adott volna otthont, tavalyelőtt viszont – március elején, éppen a vírushelyzet európai kirobbanása előtt – a tallinni vb-n összemérhették a tudásukat a korosztályos versenyzők. Akkor a lányok között Schermann Regina, a jégtáncosok között pedig Marton Villő és Szemko Danijil párosa képviselte hazánkat (előbbi a 24., utóbbiak a 19. pozícióban végeztek). Az idei korosztályos világversenynek eredetileg Szófia adott volna otthont március közepén, helyette április 13-17. között újra az észtországi város fogja vendégül látni az ifjú korcsolyázókat.
Papp Vivien Forrás: MOKSZ
Papp Vivien Forrás: MOKSZ
Az említett kategóriák mellett négy év után a fiúk között is újra figyelhetünk magyar korcsolyázót: a Sebestyén Korcsolya SE versenyzője, Vlasenko Aleksandr a március végén rendezett, montpellieri felnőtt-vb után (a „nagyok” megméretésére 11 év után tudott a személyében hazai férfi induló kvalifikálni) a juniorok között is jégre léphet. A lányok mezőnyében a Hoffmann Korcsolya Akadémia mindössze 14 esztendős, első junioréves reménysége, Papp Vivien fogja megméretni magát, aki a 45 fős kategória három legfiatalabb indulója közé tartozik. A jégtáncosok esetében Papp klubtársainak, Leveles Rékának és Leveles Balázsnak szurkolhatunk. A magyar indulók – akiknek a decemberi Mikulás-kupán, a januári korosztályos országos bajnokságon és a februári Jégvirág-kupán kellett kiharcolniuk az indulás jogát – mindannyian debütánsok az eseményt tekintve, az első junior-világbajnokságukra készülnek.

A tallinni junior-világbajnokság (április 13-17.) programja, magyar idő szerint: Műkorcsolyázó fiúk rövid programja: április 14., csütörtök, 12:00 (Vlasenko Aleksandr) Műkorcsolyázó fiúk kűrje: április 16., szombat, 17:15 (Vlasenko Aleksandr) Műkorcsolyázó lányok rövid programja: április 16., szombat, 9:50 (Papp Vivien) Műkorcsolyázó lányok kűrje: április 17., vasárnap, 14:45 (Papp Vivien) Jégtáncos párok ritmustánca: április 15., péntek, 13:15 (Leveles Réka és Leveles Balázs) Jégtáncos páros kűrje: április 17., vasárnap, 10:45 (Leveles Réka és Leveles Balázs)

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.