UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-04-13 18:26

Öttusa: Tamás Botond a vb-címénél is értékesebb bronzot nyert

Az UTE 17 éves öttusázója, Tamás Botond szerint a felnőttek között nyert bajnoki bronzérme nagyobb teljesítmény tőle, mint az U17-es világbajnokságon tavaly szerzett aranya.

Az öttusázók múlt hét végi felnőtt országos bajnokságán sokakat meglepett, hogy a dobogó harmadik fokára a férfimezőny legfiatalabb tagja, a mindössze 17 éves Tamás Botond állhatott fel.

Balról: Demeter Bence, Marosi Ádám és Tamás Botond Fotó: Buza Virág
Balról: Demeter Bence, Marosi Ádám és Tamás Botond Fotó: Buza Virág
Az UTE U17-es világbajnok ígérete remek versenyzéssel, neves indulók társaságában szerezte meg az első felnőttbajnoki érmét a világbajnok és olimpiai bronzérmes Marosi Ádám, valamint a csapatban és váltóban szintén világbajnok Demeter Bence mögött célba érkezve. „Ami az eredményt illeti, a verseny előtt nem volt konkrét célom – mondja a reménység. – Leginkább a technikai számokra koncentráltam, és sikerült jó lovat kapnom, valamint a vívásban is jó tusaránnyal végeznem. A többi már jött magától. Nagyjából másfél hónapja edzem rendesen, előtte a csípősérülésem miatt három hónapig csak úszni tudtam. Nagyon örülök a harmadik helynek." Tibolya Péter tanítványa a kihagyás ellenére a felnőtt ob-t megelőzően az U19-es bajnokságot is megnyerte. „Számomra is meglepő volt, hogy az elmúlt két versenyen ennyi edzésmunkával is ilyen jól teljesítettem, ezért bizakodva tekintek a nyári világversenyekre. Nagy álmom, hogy idén két korosztályban, az U19-esek és a juniorok között is ott lehessek egyéniben az Eb-n, valamint a vébén. Ehhez persze előbb jól kell szerepeljek a válogatókon, és a szövetségi kapitányok majd eldöntik, hogy szavaznak-e bizalmat nekem.” A fiatal számára a tavaly Egyiptomban, háromtusában szerzett U17-es vb-címe nagy motivációt jelentett a folytatáshoz, és nincs ez másképp a legutóbbi sikerével sem. „Az U17-es világbajnoki cím mindig támasz marad, amelyhez bármikor vissza lehet nyúlni. Viszont, ha összehasonlítom a legutóbbi felnőtt ob-val, akkor ez a bronzérem nagyobb teljesítmény tőlem. Nemcsak a mezőny erőssége, hanem az öt versenyszám miatt is.” További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon