UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-04-14 19:57

Asztalitenisz: Hudák Dorinának abszolút megérte a klubváltás, legutóbb remekelt az U17-es ob-n

A 16 éves asztaliteniszező, Hudák Dorina tavaly nyáron – elhagyva orosházi nevelőegyesületét – átigazolt a Statisztikához, és a váltás meghozta a gyümölcsét: a múlt héten pályafutása legnagyobb sikerét elérve, két aranyérmet nyert az U17-es országos bajnokságon.

Az elmúlt hét végén Gödöllőn és a budapesti Ormai László-csarnokban rendezték meg az U19-es és U17-es asztaliteniszezők országos bajnokságát. A háromnapos küzdelmek talán legnagyobb meglepetését a Statisztika Utánpótlás Akadémia 16 éves játékosa, Hudák Dorina okozta, aki kiemelés nélkül aranyérmet szerzett egyesben az U17-esek versenyében, majd ugyanebben a korosztályban a vegyes párosok között szintén első lett Szabó Ákos oldalán.

Hudák Dorina a dobogó tetején az U17-es ob-n
Hudák Dorina a dobogó tetején az U17-es ob-n
„Jó formában éreztem magam az ob előtt, előzetesen az éremszerzést tűztem ki célul, viszont ahogy haladtam előre, éreztem legbelül, hogy ebből akár több is kisülhet. A legvégén nagyon kemény, hétjátszmás döntőt játszottam Molnár Kendrával, de szerencsére végül megnyertem. Iszonyatosan boldog voltam utána, régóta vágytam már ehhez hasonló nagy sikerre. Utoljára még újonc koromban sikerült aranyérmet szereznem, legyen szó bármilyen versenyről. Most viszont az országos bajnokságon sikerült bizonyítanom, így ez még többet jelent. Majd a vegyes páros már csak jutalomjáték volt, az újabb arany csak hab a tortán. Ráadásul először játszottunk együtt Ákossal, de ezek után biztosan fogunk még együtt indulni, mert azonnal megtaláltuk az összhangot” – mondta Hudák az Utánpótlássportnak. A két elsőség mellett az U19-es vegyes párosban (Fehér Hugóval) és az U17-es leány párosban (Letanóczki Dalmával) is bronzérmesként zárt. Dorina tavaly nyár óta új környezetben, a fővárosban készül – az orosházi nevelőklubja után fél éve már a Marczibányi téren, a Statisztika színeiben edz.
Hudák Dorina Forrás: MOATSZ
Hudák Dorina Forrás: MOATSZ
„Egyértelműen bevált a klubváltás, rengeteget fejlődtem, amióta a Statisztikában játszom. Itt sokkal több a minőségi edzőpartner, és az iskola mellett a reggeli edzésekre is el tudok menni, így nemcsak minőségben, hanem mennyiségben is jobb a felkészülés. Úgy vélem, ez nagy szerepet játszott a mostani sikerekben. Fizikailag mindenképpen erősebb vagyok most, mint amikor ide jöttem, de a legnagyobb változás az, hogy fejben stabilabb vagyok. Nem bizonytalanodok el pár rosszul sikerült poén után, csak teszem a dolgom ugyanúgy.” A mostani sikerek igencsak meghozták az „étvágyát” a továbbiakra, és a szeme előtt már nagyobb célok lebegnek – a nemzetközi porondon is bizonyítana. „Július közepén korosztályos Európa-bajnokságot rendeznek Belgrádban, mindenképpen ott szeretnék lenni a magyar csapatban az ifik között. Korábban még soha nem vehettem részt Eb-n, éppen ezért rendkívül motivál, hogy végre ott legyek, és ha hasonló formában folytatom, úgy érzem, megvan az esélyem beverekedni magam az utazó keretbe. Emellett a június végi győri Világfesztivált szintén nagyon várom, hiszen ez az év legfontosabb hazai eseménye, és az elmúlt időszakban kevés alkalom nyílt, hogy nemzetközi szinten kipróbáljam magam.” További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.