UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-04-17 17:57

Kosárlabda: az U16-os fiúválogatott a hatodik helyen zárt a debreceni Cívis-kupán

Sokáig jól tartotta magát a kadét fiú kosárlabda-válogatott a szlovén BC Grosuplje elleni helyosztón, de végül 76–57-re kikapott az ötödik helyért a Faragó Péter vezette magyar csapat, így a mieink a hatodik helyen zárták a rangos nemzetközi mezőnyt felvonultató debreceni Cívis-kupát.

Szombaton két mérkőzéssel zárta az idei Cívis-kupát az U16-os fiú kosárlabda-válogatott. Faragó Péter csapata – a Vardar Szkopje legyőzése, majd az Inter Bratislava elleni vereség után – az olasz Italian Prep Academy alakulatával találkozott a debreceni junior nemzetközi torna harmadik játéknapján.

Hatodik lett a Cívis-kupán az U16-os fiúválogatott Forrás: DEAC Kosárlabda Akadémia
Hatodik lett a Cívis-kupán az U16-os fiúválogatott Forrás: DEAC Kosárlabda Akadémia
Ugyan az első negyedben közel tíz ponttal elléptek az olaszok, de a következő két negyedben nem nőtt nagyobbra a különbség, mi több a mieink időnként biztató játékot mutattak, és többször megfelezték a differenciát, ám közelebb kerülni sosem tudtak. A végjátékra abszolút kiélezetté vált a küzdelem, a magyar együttes négy pontra is feljött, de az állást szorosabbá nem sikerült tenni, így végül 76–64-re nyert az Italian Prep Academy. Ezzel a válogatott a harmadik helyen zárta csoportját, és szombat este az ötödik helyért játszhatott a szlovén BC Grosuplje ellen. A helyosztón a magyar fiúk kezdtek jobban, az első negyed után 18–16-ra vezettek. Azonban ellenfelük a második tíz percre átvette a kezdeményezést, és a nagyszünetre meg is fordította az eredményt (28–32). Bár a fordulást követően tíz ponttal is elhúztak a szlovénok, Kékesi Kolosék nem adták meg magukat, sőt kiegyenlítettek a harmadik etap második felében. Ezután hárompontos Grosuplje-előnnyel rajtolt a végjáték (49–52), amelyre viszont már elfogyott a nemzeti csapatunk, és 76–57-re vereséget szenvedett a torna zárásaként. A kadét fiúválogatott a hatodik helyen fejezte be a Cívis-kupát, közvetlenül megelőzve a viadal másik magyar résztvevőjét, a DEAC Kosárlabda Akadémia juniorgárdáját. Az ötödik helyért játszott mérkőzés az alábbi linken visszanézhető. A tornát a szlovák Inter Bratislava nyerte, a döntőben az MKK Spartak Suboticát legyőzve.

CSOPORTOK: A-csoport: 1. Inter Bratislava (szlovák), 2. Italian Prep Academy (olasz), 3. Magyarország U16, 4. BC Vardar Szkopje (észak-macedón) B-csoport: 1. MKK Spartak Subotica (szerb), 2. USK Prague (cseh), 3. BC Grosuplje (szlovén), 4. DEAC Kosárlabda Akadémia (U18) A PROGRAM: Szombat: BC Vardar Szkopje–Inter Bratislava 48–95 Magyarország U16–Italian Prep Academy 64–76 BC Grosuplje–USK Prague 50–78 DEAC Kosárlabda Akadémia–MKK Spartak Subotica 52–71 Az ötödik helyért: Magyarország U16–BC Grosuplje 57–76 Vasárnap: A hetedik helyért: BC Vardar Szkopje–DEAC Kosárlabda Akadémia A harmadik helyért: Italian Prep Academy–USK Prague 78–85 Döntő: Inter Bratislava–MKK Spartak Subotica 91–66 Korábbi eredmények Csütörtök: Magyarország U16–BC Vardar Szkopje 91–59 DEAC Kosárlabda Akadémia–USK Prague 57–67 Italian Prep Academy–Inter Bratislava 68–74 MKK Spartak Subotica–BC Grosuplje 80–83 Péntek: BC Vardar Szkopje–Italian Prep Academy 43–87 BC Grosuplje–DEAC Kosárlabda Akadémia 66–60 Inter Bratislava–Magyarország U16 105–37 USK Prague–MKK Spartak Subotica 60–78

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.