UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-04-25 18:44

Magabiztosan győzte le a szlovénokat az U18-as hokiválogatott az I/B-világbajnokság nyitányán

Helyenként remek, végig összeszedett játékkal kezdte az asiagói I/B vébét az U18-as válogatott, amely hétfő délután a szlovénokat győzte le 3–0-ra.

A főpróba jól sikerült az U18-as jégkorong-válogatottnak az olaszországi I/B-világbajnokságra, miután 5–2-re legyőzte a házigazdát Egnában. Svasznek Bence szövetségi edző és csapata ezek után abban bízott, hogy az „előadás” is hasonlóképpen rendben lesz, és a tétmérkőzéseken is jól szerepel a gárda. Az első lépést hétfő délután a szlovénok ellen tehette meg az együttes. A találkozót a mieink kezdték jobban, lendületesebbek voltak a riválisnál, ám a nagy igyekezet közben Bodzai Dávid szedett össze egy elkerülhető kiállítást, majd Nemes Mártont is kiszórták két percre. A hátrányok alatt – ebből fél perc kettős volt – Hegedűs Levente és a védelem remekül állta a sarat, sikerült kibekkelni azt a néhány percet. Aztán akadtak kisebb-nagyobb helyzetek mindkét oldalon, de az első harmadban nem rezdült a háló egyik kapuban sem (0–0).

A magyar válogatott magabiztosan győzte le a szlovénokat az asiagói vb első fordulójában Forrás: MJSZ
A magyar válogatott magabiztosan győzte le a szlovénokat az asiagói vb első fordulójában Forrás: MJSZ
A második etapban megtört a gólcsend, Balasits Barnabás és Alapi Márton szerzett korongot együttes erővel a támadóharmadban, s végül a ziccert az utóbbi használta ki magabiztosan (1–0). Nem sokkal később a megsérült Salamon Zoltán leütközéséért szlovén kiállítást ítéltek a játékvetetők, azt nem sikerült kihasználni, de az előny így is a magyar csapatnál volt húsz perccel a vége előtt. A zárófelvonásban is voltak ugyan szlovén helyzetek, de gólok szerencsére csak a másik kapuban estek. Bajkó Botond lövésébe Horváth Bence piszkált bele, ezzel megduplázta a különbséget (2–0). Egy perccel a vége előtt pedig ismét Alapi talált be, akkor már üres kapuba, miután az ellenfélnek kockáztatnia kellett, és plusz egy játékossal támadott. A meggyőző 3–0-s sikert követően a tornát shutouttal kezdő Hegedűst választották meg a mérkőzés legjobbjának. A magyar csapat játékosai így értékeltek az MJSZ közösségi oldalán: A remek start után kedden délután fél egykor az ukránok ellen 6–1-es vereséget szenvedő lengyelekkel találkozik a magyar válogatott.

U18-AS I/B-VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG) Első forduló Magyarország–Szlovénia 3–0 (0–0, 1–0, 2–0) Magyarország: Hegedűs L. – Bajkó (2), Horváth D. / Farkas O., Szalay B. / Szabó P., Salamon / Deák M. – Horváth B. 1, Farkas L. (1), Dobos / Nemes, Nádasy, Mihalik G. / Ravasz, Balasits (1), Ivády / Alapi 2, Bodzai, Weidemann, Kocsis B. Az első játéknap többi mérkőzésén: Ukrajna–Lengyelország 6–1, Olaszország–Ausztria 2–1 A magyar válogatott programja az asiagói U18-as I/B vb-n: április 25., hétfő:: Magyarország–Szlovénia 3–0 április 26., kedd, 12.30: Magyarország–Lengyelország április 28., csütörtök, 12.30: Magyarország–Ausztria április 29., péntek, 16: Magyarország–Ukrajna május 1., vasárnap, 19.30: Olaszország–Magyarország Az U18-as válogatott világbajnoki kerete: Kapusok: Hegedűs Levente (DVTK Jegesmedvék), Szűcs Botond (Kiekko-Vanta, Finnország) Hátvédek: Bajkó Botond (KooKoo, Finnország), Deák Márton (SaiPa, Finnország), Farkas Olivér (DVTK Jegesmedvék), Horváth Donát (Karlskrona, Svédország), Salamon Zoltán (Ifj. Ocskay Gábor NJA), Szabó Péter (Ifj. Ocskay Gábor NJA), Szalay Boldizsár (DVTK Jegesmedvék) Csatárok: Alapi Márton (Ifj. Ocskay Gábor NJA), Balasits Barnabás (Vasas), Bodzai Dávid (Kitchner Jr., Egyesült Államok), Dobos Mihály Benedegúz (Jovi, Finnország), Farkas László (Ifj. Ocskay Gábor NJA), Horváth Bence (KalPa, Finnország), Ivády Milán (Wings HC, Svédország), Kocsis Botond (Boston Hockey, Egyesült Államok), Mihalik Gergő (Debreceni HK), Nádasdy Márton (UTE), Nemes Márton (Slavia Praha, Csehország), Ravasz Csanád (Budapest JA), Weidemann Márk (Budapest JA)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.