UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-04-25 08:47

Tollaslabda: a legjobb hazai U15-ös játékosok találkoztak Pécsett

Három héttel az U13-asok és az U19-esek országos bajnokságát követően múlt hét végén az U15-ös tollaslabdázókon volt a sor, hogy összemérjék az erejüket Pécsett.

A pécsi Palkovics Péter nyerte meg a fiú egyes küzdelmeit Forrás: MTLSZ
A pécsi Palkovics Péter nyerte meg a fiú egyes küzdelmeit Forrás: MTLSZ
Az utánpótláskorú tollaslabdázók szempontjából az országos bajnokságok hónapjának is nevezhetnénk 2022 áprilisát, hiszen három héttel ezelőtt az U13-as és az U19-es versenyzők számára rendezte meg a hazai szövetség az országos bajnokságot Cegléden, míg múlt hét végén az U15-ös fiatalok feszülhettek egymásnak a pécsi Multi Alarm SE csarnokában. A sort a hó végi, U11-es és U17-es kiadás fogja zárni, amelynek szintén Cegléd fog otthont adni. De vissza a pécsi megméretésre! A 2008-as vagy annál fiatalabb tollaslabdázók szombaton és vasárnap is ütőt ragadtak, a fiúk és a lányok is csoportküzdelmekkel indítottak egyesben. Előbbieknél a hazai ranglista legjobb nyolc helyezettje egyaránt bejutott az egyeneskieséses szakaszba, a döntőbe pedig a hazai pályán játszó Palkovics Péter (Multi Alarm SE) és Pető Balázs (FBSE) verekedte be magát; előbbinek sikerült otthon tartania az országos bajnoki címet. A bronzérmet Pető csapattársa, Erdős Zsombor és Fánczi Áron (Pelikán DSE) szerezte meg.
Az eredményes ob-t záró Dorozsmai Hédi a lány egyes dobogójának tetején Forrás: MTLSZ
Az eredményes ob-t záró Dorozsmai Hédi a lány egyes dobogójának tetején Forrás: MTLSZ
A lányok mezőnyében is pécsi induló ünnepelhetett a végén: a februári felnőtt ob-n a női párosok között harmadik helyen végző, 2008-as születésű Dorozsmai Hédi (Multi Alarm SE) korosztályában egyesben ért a csúcsra, a fináléban Karalyos Etelkát (Hajdú TSE) legyőzve. A dobogó harmadik fokára Gyenge Laura (FBSE) és Pápai Luca (Tisza TSE) állhatott fel. A párosok versenyszámaiban is kemény küzdelmeket láthattak a kilátogatók: a fiú duók között Ágai Zénó (Érdi VSE) és Pető Balázs ért fel a csúcsra – utóbbi így egy aranyat tudott az egyesben megszerzett ezüstje mellé tenni. Második helyen az Erdős Zsombor, Fánczi Áron összeállítás végzett. A lányok párosait tekintve az egyesben döntőt vívó Dorozsmai Hédi és Karalyos Etelka duója bizonyult verhetetlennek, míg a vegyes összeállításoknál Pető Balázs és Pinke Anna szerezte meg az aranyérmet. Részletes eredmények ITT olvashatók. További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.