UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2022-04-26 14:12

Evezés: válogatóversenyen találkoztak a legjobb korosztályos sportolók

A felnőttek mellett az utánpótláskorú evezősök is vízre szálltak a múlt hét végén Szegeden, hogy összemérjék a tudásukat; a versenynek tétje is volt, hiszen válogatóként szolgált az ifi Eb-re és az Olimpiai Reménységek Versenyére is.

A múlt hét végén Szegeden gyűlt össze a hazai evezősök krémje, hogy válogatóverseny keretein belül mérje össze az erejét. A mezőnyben a felnőttek mellett az utánpótlás legjobb hazai képviselői is felsorakoztak, akik számára komoly téttel bírt a megméretés.

A hazai utánpótlás legjobbjai Szegeden szálltak vízre Forrás: Magyar Evezős Szövetség
A hazai utánpótlás legjobbjai Szegeden szálltak vízre Forrás: Magyar Evezős Szövetség
Május 21-22. között az olaszországi Varesében rendezik meg az ifjúsági Európa-bajnokságot, míg az Olimpiai Reménységek Versenyének (amelyen a serdülő korosztály fogja képviseltetni magát) június 3-án a lengyelországi Kruszwica ad otthont – a két verseny esetében válogatóként szolgált a szegedi esemény. „Az ORV vonatkozásában az első napon kis, a második napon nagy egységek válogatóznak. Az ifiknél kicsit összetettebb a helyzet: a kontinensviadalra válogat a verseny, de a korábbi eredmények alapján már vannak kialakult csapatok, illetve azok magjai. Ebben a tekintetben kiemelném az ifi női négypárevezős egységünket – mondta még az esemény előtt a utánpótlás szövetségi kapitány, Lőrincz Attila. – Az ifi fiúknál a nyolcast el kellett engednünk, mivel a járványhelyzet megtörte a közös felkészülést. Inkább a hagyományos kis egységekben gondolkodunk: egypárban, kétpárban, kettesben, és esetleg egy négypárban. Összességében a lányok előzetes eredményével jobban elégedett vagyok, az ergométeres ob-n és a teszteken nemzetközi viszonylatban is biztató eredmények születtek.” Az olaszországi ifi Eb-n várhatóan 20-24 fős magyar küldöttség fog részt venni. A válogató részletes eredményei ITT érhetők el. További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.