UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-04-26 12:03

Schlekmann Márk eldöntötte az U21-es hokibajnokságot, és még a felnőttválogatott légkörét is megtapasztalta

Az Erste Liga legeredményesebb utánpótláskorú játékosa, a 20 éves Schlekmann Márk amellett, hogy a Budapest JA-nak győztes gólt szerzett az U21-es bajnoki fináléban, a múlt héten a vb-re készülő felnőttválogatottal edzhetett.

Irigylésre méltó szezon végéhez közeledik a MAC HKB Újbuda korosztályos és immár felnőttválogatott jégkorongozója, Schlekmann Márk. A 20 éves csatár 46 pontot (21 gól, 25 gólpassz) szerzett a hazai élvonal, az Erste Liga alapszakaszában ezzel a legeredményesebb utánpótláskorú lett, és a felnőttek rangsorában is a nyolcadik helyen végzett. „Úgy vagyok vele, hogy soha rosszabb szezont, még ha mint mindig, most is van miben fejlődni – kezdte az Utánpótlássportnak Schlekmann. – Az biztos, hogy egy évvel rutinosabb lettem, nemcsak erőnlétileg, hanem fejben is erősebbnek érzem magamat, jobban és gyorsabban hozom meg a döntéseket. A negyeddöntőben a Csíkszerdával szemben maradtunk alul, a bajnoktól nem szégyen kikapni, ráadásul partiban voltunk végig. Az ő keretük az erősebb, próbáltuk minden meccsen a száz százalékot nyújtani, sajnálom, hogy az csak egyszer volt elég a győzelemre.”

Schlekmann Márk a felnőttek és az U21-esek között is sikeres szezont zárt Forrás: Budapest JA
Schlekmann Márk a felnőttek és az U21-esek között is sikeres szezont zárt Forrás: Budapest JA
Miután búcsúzott a MAC az Erste Ligában, Schlekmann néhány csapattársával beszállt a Budapest JA színeiben az U21-es bajnokság hajrájába, amelyben – talán nem is meglepő – főszerepet játszott. Az Ocskay-akadémia elleni mindent eldöntő, hetedik mérkőzés hosszabbításában ő ütötte a győztes gólt. „Az U21-es liga is nagyon fontos számunkra, motiváltan mentünk segíteni a döntőben a fiatalabbaknak. Az utolsó meccsen a gólt megelőző szituációban egy hasonló helyzetben nem találtam be, de a második alkalommal próbáltam kihasználni az ellenfél védőinek takarását, és a korong szerencsére utat talált a kapuba.” A klubszezon végeztével pedig meghívót kapott a felnőttválogatott felkészülésére is. „Hatalmas megtiszteltetés, hogy ott lehettem, jól éreztem magamat, sokat tanultam az ott töltött napok alatt. Most pedig az U25-ös válogatottal edzem, szombaton a dél-koreaiak világbajnoki együttese ellen fogunk megmérkőzni.” Ami pedig a saját karrierje folytatását illeti, biztosat még nem tudott mondani; a válogatott időszak után, májusban fogja eldönteni, hogyan tovább. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.