UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-04-27 11:11

Tollaslabda: „Meccseket is szeretnék nyerni az olimpián” – Könczöl Ádám

A hazai juniormezőny egyik legígéretesebb tollaslabdázója, Könczöl Ádám úgy érzi, jó úton halad, hogy idővel elérje a célját, és olimpikonnak mondhassa magát.

Remekül szerepelt a közelmúlt rangos versenyein az EL-CO Tech Tisza TSE 18 éves tollaslabdázója, Könczöl Ádám. A szegedi klub fiatalja többek között megvédte a címét a hazai U19-es, azaz juniorbajnokságon, majd Cipruson igen nívós mezőnyben szerzett értékes ezüstérmet nyílt nemzetközi U19-es tornán. „Örülök, hogy elég jó időszakot tudhatok magam mögött – kezdi a sokra hivatott játékos. – A juniorbajnoki címem megvédését nagy eredménynek tartom, hiszen erős a hazai U19-es mezőny, és alaposan meg kellett küzdenem az első helyért. Cipruson is jól sikerült a verseny, amelyen nagyjából harminc ország fiatalja vett részt. A sorsolásom igen nehéz volt, de sikerült döntőbe jutnom, és ez megint csak biztató teljesítmény a számomra.”

Könczöl Ádám és edzője, Didi Purwanto Forrás: EL-CO Tech Tisza Tollas SE
Könczöl Ádám és edzője, Didi Purwanto Forrás: EL-CO Tech Tisza Tollas SE
Bár Könczöl most az érettségire koncentrál, a nyárra és a közeljövőre nézve is megvannak már a tervei. „Ez az utolsó évem a junioroknál, a következő lépcsőfok már a felnőttmezőny. Nem ígérkezik könnyűnek a váltás, mert nagy a szakadék a két korosztály között, de igyekszem kihozni magamból a legtöbbet ezután is. Az idén még vár rám az U19-es Európa-bajnokság, amely szintén magas színvonalat képvisel. Számos kiváló játékos indul majd, de én is szeretnénk legalább a negyeddöntőig eljutni. Persze, a jó szereplés sok mindentől függhet.” Könczöl sikereinek egyik kulcsa a jövőben is a kiváló felkészítése lehet. A tollaslabdázó már hét éve dolgozik indonéziai edzőjével, Didi Purwantóval, aki tavaly Sárosi Laura trénereként vett részt a tokiói olimpián. „Minden egyes percét élvezem a közös munkának – folytatja Könczöl. – Nagy tudású edző, aki játékos is volt, tehát megélte mindazt, amin keresztül megyek. Ázsiában a tollaslabda más kategória, Didi technikailag rengeteget tud segíteni nekem. Egyelőre még ott tartunk, hogy az európai élmezőny felé kacsintgatunk. Szerencsére, a klubom is mindent megad, ami a fejlődésemhez kell. A legfőbb célom, hogy kijussak az olimpiára, de én meccseket is szeretnék nyerni! Úgy gondolom, megvan a lehetőségem arra, hogy elérjem, amit akarok, de az addig vezető, hosszú úton még sok munkára, kitartásra és szorgalomra van szükség.” További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.