UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-04-27 18:28

Torna: Czifra Bettina Lili remek formában kezdte a szezont, de a világversenyeken még ennél is jobb lenne

A Dunaújvárosi KSE 15 éves tornásza, Czifra Bettina Lili három arany- és két ezüstérmet nyert az ifjúságiak mezőnyében az elmúlt hét végén a Központi Tornacsarnokban rendezett Matolay Elek-emlékversenyen. A közelgő szerenkénti bajnokságon is folytatná remeklését, majd a nyári világversenyeken már nehezebb gyakorlatokkal bizonyítana.

A hazai ifjúsági leány tornászok az április 23-án és 24-én, a Budapesten rendezett 26. Matolay Elek-emlékversennyel kezdték meg az idei szezont. A dunaújvárosiak 15 éves reménysége, Czifra Bettina Lili kiválóan teljesített a nemzetközi mezőnyt felvonultató versenyen, hiszen az egyéni összetettben (49.300) és a csapatversenyben is aranyérmet szerzett a Központi Tornacsarnokban. Ráadásul közel járt egyéni legjobbjához, ami az összpontszámot illeti. Majd a másnapi szerenkénti finálékban felemás korláton újabb elsőséget gyűjtött be (11.900), míg a talajon (11.900) és a gerendán (11.700) a dobogó második fokára állhatott fel.

Czifra Bettina Lili a dobogó tetején az ifik között a Matolay Elek-emlékversenyen
Czifra Bettina Lili a dobogó tetején az ifik között a Matolay Elek-emlékversenyen
„Úgy érzem, sikerült kihoznom magamból a maximumot, még talán többet is, mint amit előzetesen remélhettem. Az egyéni összetett győzelemnek örülök a legjobban. Az első napon a felemás korláton és a talajon is sikerült közel tökéletes gyakorlatot bemutatnom, illetve a gerendával is elégedett voltam összességében. Sajnos a szerenkénti döntőkben becsúszott egy-két kisebb rontás, így nem sikerült megismételni az előző napi pontszámokat, de nagyon örülök, hogy ezzel együtt is egy arany- és két ezüstöt tudtam nyerni vasárnap" – nyilatkozta Czifra az Utánpótlássportnak. Trenka János és Badics Réka tanítványának a téli hónapok kemény munkája abszolút meghozta a gyümölcsét, valamennyi szeren látványosan előrelépett a korábbiakhoz képest, de főleg felemás korláton és talajon. „A héten szombaton a szerenkénti bajnoksággal folytatjuk, ahol ugrásban nem fogok indulni, viszont a másik három szeren mindenképpen győzni szeretnék – mondta Lili. – A fő célom idén az EYOF-on, illetve az Európa-bajnokságon a lehető legjobb formámat mutassam. A világversenyeknek már új gyakorlattal szeretnek neki vágni, magasabb nehézségi pontszámokkal. Sokkal dolgoztunk már a nehezebb elemeken a téli felkészülés alatt, de ezeket egyelőre versenyen még nem mutattam be. Bízom benne, hogy nyárra sikerül tökéletesíteni őket." További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.