UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-04-27 15:58

Vízilabda: értékes évadot zárnak az UVSE legjobb fiataljai

Az UVSE ob I-es férfi vízilabdacsapatában több utánpótláskorú játékos is meccsről meccsre bizonyíthat.

Újabb értékes, tapasztalatokkal teli évadot zárnak a férfi vízilabda ob I-ben az UVSE utánpótlás-játékosai.

Ekler Zsombor Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Ekler Zsombor Fotó: Varga Jennifer/UVSE
A Vincze Balázs által irányított gárda a legfiatalosabb együttes az élvonalban, és jelenleg a Miskolccal csatázik a tizenegyedik helyért. A csapatban a felnőttbajnokságban összesen tizenkét korosztályos játékos (2003-ban vagy később született) került keretbe az évad során, közülük hatan is legalább tizenhat mérkőzésen segítették a „nagyokat”. A legkiemelkedőbb teljesítményt Ekler Zsombor nyújtotta. Az igen sokra hivatott, szombathelyi nevelésű ígéret huszonkilenc meccsen negyvenkétszer vette be eddig az ellenfelek kapuját, ezzel pedig jelenleg a legeredményesebb utánpótláskorú pólósnak mondhatja magát az első osztályban.
Csapó Ádám Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Csapó Ádám Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Mellette Belényesi Dávid huszonnégy, Csapó Ádám huszonegy gólnál jár. Ők mindhárman az utolsó ifjúsági évüket töltik a vízben, ám még jövőre is utánpótláskorúnak számít Ionescu Erik – aki szintén hasznos játékkal és fontos gólokkal segítette az UVSE-t –, valamint a több alkalommal is lehetőséget kapó Barics Bence. Az ob I légkörét a legfiatalabbként pedig Szécsi Marcell szokhatta a leginkább. A háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán fia csupán a 2005-ös korosztályt képviseli.
Belényesi Dávid Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Belényesi Dávid Fotó: Varga Jennifer/UVSE
Bár ezek a tinédzserek az élvonal legjobb csapatai ellen is helytálltak, elsősorban még az ifjúsági bajnokságot érezhetik magukénak. Az UVSE tavaly a második helyen végzett, miután a döntőt elveszítette az FTC ellen, az idén pedig már kivívta a részvételi jogot a nyolcas fináléra. Az ifjúsági nyolcas döntő előtt azonban még eldől, hogy hányadik helyen végez a csapat az ob I-ben. A Miskolc elleni második meccset szombaton játsszák, az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása 6–3 a borsodiak javára. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.