UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-05-01 16:14

Vívás: Battai Sugár Katinka nyerte a budapesti U23-as európai körversenyt

A 19 éves Battai Sugár Katinka a bolgár Ilijevát győzte le a kardozók budapesti U23-as európai körversenyének, egyben Magyar-kupa-fordulójának döntőjében.

A 19 esztendős Battai Sugár Katinka győzelmével ért véget a női kardozók U23-as európai körversenye a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Battai Sugár Katinka nyerte a budapesti U23-as európai körversenyt Forrás: hunfencing.hu
Battai Sugár Katinka nyerte a budapesti U23-as európai körversenyt Forrás: hunfencing.hu
A viadalon, amely Magyar-kupa-forduló is volt, Dávid László debreceni tanítványa végig magabiztos teljesítményt nyújtott. Battai fölényéről sokat elárul, hogy csupán egyetlen asszójában jutott az aktuális kihívója tíz tus fölé: az elődöntőt 15:11-re nyerte meg válogatott csapattársa, Szűcs Luca ellen. A döntőben aztán a bolgár Yoana Ilijeva sem tudta megnehezíteni Battai dolgát, aki végül 15:9-es sikerrel nyert aranyérmet. A dobogó harmadik fokára Szűcs Luca és Katona Renáta állhatott fel. „Nagyon örülök a győzelemnek, még akkor is, ha ez nem látszik rajtam – idézi a győztest a hunfencing.hu. – Kicsit betegeskedem, aludni sem nagyon bírtam az éjszaka, de szerencsére mindezt nem éreztem a páston. Jól kezdtem ezt az időszakot, holnaptól pedig jöhetnek az érettségik! Hétfőtől péntekig lesznek a vizsgáim, úgyhogy a tunéziai világkupa-versenyen egyéniben nem is tudok indulni. Viszont az érettségi után repülőre ülök péntek éjjel, és a vasárnapi csapatversenyen már ott leszek!”

MAGYAR KUPA, U23-AS EURÓPAI KÖRVERSENY, GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK Kard. Nők. Egyéni: 1. Battai Sugár Katinka (Debreceni EAC), 2. Joana Ilijeva (bolgár), 3. Katona Renáta (Vasas SC) és Szűcs Luca (BVSC-Zugló) A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.