UtánpótlásSport
2024. május 11.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-05-02 12:44

Öttusa: Erdős Rita ezüstérmet nyert vegyes párosban a budapesti felnőtt-világkupaversenyen

Magyar ezüstéremmel ért véget az öttusázók budapesti felnőtt-világkupaversenye: vegyes párosban a 19 éves – még juniorkorú – Erdős Rita és a 36 éves Kasza Róbert duója a dobogó második fokára állhatott fel.

Bár az olimpiai programban nem szerepel a vegyes páros, az Erdős Rita (19), Kasza Róbert (36) kettős jóformán fesztiválhangulatban, felszabadultan versenyezhetett az öttusázók budapesti felnőtt-világkupaversenyének záró napján. A duó végig dobogós helyen állt, s az úszás kivételével, amelyben a hetedik időt teljesítették, minden számban harmadikok lettek, ezzel összesítésben a második helyen végeztek – írja a Nemzeti Sport.

A 19 éves Erdős Rita (balra) és Kasza Róbert vegyes párosa ezüstérmes lett a budapesti világkupán Fotó: Buza Virág
A 19 éves Erdős Rita (balra) és Kasza Róbert vegyes párosa ezüstérmes lett a budapesti világkupán Fotó: Buza Virág
Az utolsó, futás-lövészet kombinált versenyszámban az egyiptomi Karim, Morszi kettős jelentős előnnyel indult, utána azonban sűrűbb volt a mezőny: a magyar, az olasz és a brit páros is dobogóesélyes volt – és Egyiptom sem volt elérhetetlen távolságban. A 19 éves Erdős az első lövészetét hibátlanul teljesítette, a másodikban már kicsit megremegett a keze, de így is a második helyen váltott a magyar egység, s Kasza Róbert is remekül teljesített, kiváló futóeredményét a többieknél jóval stabilabb lövészettel kombinálta. Az egyiptomiak nagyon elmentek, viszont amikor utoljára álltak lőállásba a versenyzők, mind a mexikói Carrillo, mind a kiváló futó brit Curry beragadt, így nem voltak veszélyesek a magyarokra. A juniorkorú Rita nagyon élvezte, hogy hazai közönség előtt váltóban is rajthoz állhatott; a viadal után így értékelt a hazai szövetség honlapján. „Számomra nem indult egyszerűen a nap, a vívás eleje nem igazán ment úgy, ahogyan szerettem volna, de Robi nagyon sok tanáccsal látott el a vívás alatt, így a végére sikerült összeszednem magamat, és viszonylag jót vívnom. A lovaglást élveztem, szerintem jó pályát tudtunk abszolválni, még akkor is, ha a pontszámunk sajnos nem ezt mutatja. Az úszásunkkal előrébb jönni nem tudtunk, de úgy érzem minden tőlünk telhetőt bele adtunk. A kombinált számot a harmadik helyről kezdhettük meg, és hamar a másodikra kerültünk, amit sikerült is a végéig megtartanunk. Hatalmas élmény volt hazai közönség előtt a dobogóért küzdeni, illetve rendkívül hálás vagyok Robinak, a tanácsaiért és a remek teljesítményéért egyaránt.” További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon