UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-05-02 18:35

Tollaslabda: a Multi Alarm SE dominált az U11-U17-es országos bajnokságon

A múlt hét végén az U11-es és az U17-es korosztály legjobb hazai tollaslabdázói csaptak össze Cegléden az országos bajnokság keretein belül; a legeredményesebb klubként a Multi Alarm SE fejezte be az eseményt.

Április az utánpótlás országos bajnokságok hónapja volt a tollaslabdázók esetében, hiszen a hónap elején az U13-asok és az U19-esek, majd három héttel később az U15-ösök eseményét is megszervezte a hazai szövetség. A sort múlt hét szombaton és vasárnap az U11-es és az U17-es versenyzők közös ob-ja zárta, és a korábbiakhoz hasonlóan a ceglédi tornán is izgalmas összecsapásokat vívtak egymással a fiatalok.

Az U17-es vegyes párosok dobogójának tetején a Horváth Csanád, Hart Petra duó, akik egyesben is aranyérmet ünnepelhettek Forrás: MTLSZ
Az U17-es vegyes párosok dobogójának tetején a Horváth Csanád, Hart Petra duó, akik egyesben is aranyérmet ünnepelhettek Forrás: MTLSZ
Az idősebbek között a jól megszokott módon egyesben és párosban is megmutathatták tudásukat az ifjú játékosok. A fiúk mezőnyében egyesben az első kiemelt Horváth Csanád (Multi Alarm SE) nyert, még hozzá magabiztosan, szettveszteség nélkül. A fináléban csapattársát, Mesterházy Milánt múlta felül 21:13, 21:11 arányban. A lányoknál szintén pécsi aranyérmet jegyezhettünk fel: Hart Petra – Horváth Csanádhoz hasonlóan – egy játszmát sem veszített el, a döntőben klubtársát, Szabó Zsófit győzte le (21:17, 21:11). Hogy a Multi Alarm sorozata ne törjön meg, arról a Mesterházy Milán, Palkovics Péter duó gondoskodott az U17-es fiúpárosok között, akik szoros finálét (21:18, 22:20) követően ünnepelhettek bajnoki címet a Csernyánszki Balázs, Galla Gergő páros (mindketten Debrecen Sportcentrum-Sportiskola) ellen. A lányok esetében a diadalmaskodó összeállítás egyik fele volt „csak” pécsi: a MASE-s Dorozsmai Hédi a hajdúszoboszlói Karalyos Etelka oldalán ért fel a csúcsra. A második helyet Szabó Zsófi és Nagy Eszter (Kilián DSE) szerezte meg. A vegyes duóknál már a finálé előtt biztossá vált, hogy a Multi Alarm fogja a győztest adni: Horváth Csanád és Hart Petra három szettben verte Mesterházy Milánt és Szabó Zsófit. Nem szabad megfeledkeznünk a legfiatalabb korosztály, az U11-esek megméretéséről sem, akik kizárólag egyesben bizonyíthattak. A fiúk mezőnyében az újpesti Bernáth Zalán ért fel a csúcsra, a döntőben Szabolcs Mártont (VS Dunakeszi) fektette kétvállra, míg a lányok között Simon Jázmin (FBSE) döntő szettben múlta felül Lujber Barbarát (MASE). A Multi Alarm SE csapata minden kategóriába adott legalább egy érmes versenyzőt, az U17-esek között ráadásul az összes számban született pécsi aranyérem, így kijelenthető: a legnagyobb nyertesei ők voltak a múlt hét végi, ceglédi tornának. A kategóriák részletes eredményei ITT érhetők el. További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.