UtánpótlásSport
2024. május 9.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-05-02 14:54

Torna: Balzsay Hanna tarolt az ifjúsági szerenkénti ob-n, Závory Szilárd két érmet nyert Berlinben

Mind a négy szeren a KSI 14 éves tornásza, Balzsay Hanna szerezte meg az aranyérmet a Központi Tornacsarnokban rendezett ifjúsági szerenkénti országos bajnokságon. Ugrásban Maráczi Fruzsinával (Delfin Sportiskola) holtversenyben diadalmaskodott. Eközben Závory Szilárd egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a szerenkénti döntőkben a berlini ifjúsági nemzetközi versenyen.

Az előzetesen legnagyobb favoritnak tartott Czifra Bettina Lili (DKSE) a verseny előtt néhány nappal lebetegedett, emiatt az elmúlt hét végén kihagyni kényszerült az ifjúsági tornászok budapesti szerenkénti országos bajnokságát.

Balzsay Hanna remekelt az ifi szerenkénti ob-n Fotó: Tomcsányi Gusztáv
Balzsay Hanna remekelt az ifi szerenkénti ob-n Fotó: Tomcsányi Gusztáv
Ennek fényében a KSI 14 éves kiválósága, Balzsay Hanna lépett elő a viadal elsőszámú esélyesévé, amelyet igazolt is: ugrásban (12.650), felemás korláton (10.700), gerendán (12.700) és talajon (11.900) is az első helyen zárt, így mind a négy szeren aranyérmet nyert a Központi Tornacsarnokban. Ugrásban Maráczi Fruzsina szintén 12.650-es pontszámot ért el, így Balzsayval holtversenyben állhattak fel a dobogó legfelső fokára. A Delfin Sportiskola reménysége emellett ezüstérmet gyűjtött be talajon, míg bronzot felemás korláton. A részletes eredmények ITT megtekinthetők. Eközben az ifjúsági fiúválogatott három tagja Berlinben, míg ketten Portóban szerepeltek korosztályos nemzetközi versenyen. Legjobb magyarként Závory Szilárd egyéni összetettben a 12. helyen zárt (76.600), Juhász Balázs a 29. lett (72.650) az ifik között. Zámbori Zala Samu a kadétok mezőnyében a 10.-ként fejezte az összetettet (72.650). Míg a szerenkénti döntőkben az ifjúsági Eb-bronzérmes Závory ezüstérmet szerzett nyújtón, illetve bronzot ugrásban. A Závory, Juhász, Zámbori összetételű magyar ifjúsági együttes a 221.900-es pontszámmal a 10. helyen végzett a berlini rangos nemzetközi viadal – 28 indulót számláló – csapatversenyében. A portugáliai ifjúsági versenyen Mentovai Isvtván a nyolcadik (70.650), Újvári Benedek a tizenegyedik (67.600) helyen végzett egyéni összetettben. A szerenkénti finálékban gyűrűn Mentovai István ötödik (11.650), nyújtón negyedik (11.450) lett. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.